„Делта Планет“ у задњем тренутку добио употребну дозволу

0
212
delta planet

Тржни центар „Делта Планет“ у Бањој Луци, чије је отварање заказано за сутра, у задњем моменту је добио употребну дозволу коју је управо потписала министрица за просторно уређење, грађевинарство и екологију РС Сребренка Голић. Дозвола је око 15 часова потписана, иако радови на тржном центру још трају.

Шопинг мол „Делта Планет“ у власништву је Мирослава Мишковића и његове компаније „Delta Real Estate“, а употребну дозволу није имао јутрос, 24 часа до званичног отварања.

Након што је првобитни план био да отварање тржног центра буде пред изборе у октобру 2018. године, због различитих перипетија око добијања грађевинске дозволе и кашњења у изградњи, отварање „Делта Планета“ је пролонгирано. У Министарству просторног уређења, грађевинарства и екологије РС су рекли да је „Delta Real Estate“ поднио захтјев за добијање употребне дозволе за „Делта Планет“.

– Стручне службе у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију су констатовале да је инвеститор доставио сву прописану документацију, а налази стручне комисје која је извршила технички пријем показали су да су радови изведени квалитетно и у складу са грађевинском дозволом и техничком документацијом, те да су испуњени сви услови за издавање употребне дозволе. С обзиром на наведено, издата је употребна дозвола, коју је инвеститор преузео – одговорили су из кабинета Сребренке Голић.

Камен темељац за изградњу тржног центра „Делта Планет“ постављен је 29. јуна 2017. године. Центар вриједности око 60 милиона евра требало би да запошљава око 2.000 радника.

Портал CAPITAL објавио је у децембру те године да је Мишковић двије етаже тржног цента већ изградио без грађевинске дозволе. Он је у то вријеме имао само дозволу за извођење припремних радова.

Републичка грађевинска инспекција затим је забранила фирми „Delta Real Estate“ даљу градњу шопинг мола и наредила да у року од два мјесеца поруши двије бесправно подигнуте етаже.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име