Begić pušten iz pritvora, policija ga tereti za dva krivična djela

Predsjednik Mladih PDP-a Ivan Begić pušten je danas iz pritvora. Begić za IZVOR kaže da ga policija tereti za dva krivična djela – za oduzimanje i oštećenje tuđe stvari i za fizički napad. 

Begić kaže da ga je policija držala u hladnom automobilu nakon što su ga lišili slobode. begić tvrdi da je to učinjeno kako bi se sačekala ekipa Alternativne televizije.

– Trebali su da snime kako me policija izvodi iz automobila i uvodi u prostorije za zadržavanje dok mom advokatu, koji je ovlašćen, nisu dozvolili da mi donese lijekove, hranu i da se konsulutuje sa mnom u kojem pravcu će ići odbrana i tako dalje – kaže Begić.

Begić tvrdi da da nije udario radnika obezbjeđenja Fabrike obuće „BEMA“ Duška Vuksana, već da je Vuksan napao njega. On dodaje da su ga napali i drugi radnici „BEME“. Begić ističe da je zbog visokog pritiska prevežen u UKC RS.

Begićev advokat Smiljana Moravac Babić kaže da još nisu dobili objašnjenje od policije zašto je saslušavanje trajalo toliko dugo. Porazno je i to, ističe ona, što joj nije bilo dozvoljeno da se odmah vidi sa Begićem, već tek sedam sati nakon hapšenja, iako po zakonu svako lice lišeno slobode odmah pri hapšenju ima pravo na branioca.

– Tu stvar koju je Ivan navodno oštetio, telefon, nije držao radnik „BEME“ u rukama, nikakvu tjelesnu povredu nije imao, on je otišao negdje tamo, moguće je da ga je neko drugi udario, moguće da je telefon sam bacio i oštetio. Jer kada se nekome pakuje, onda je to lako upakovati – istakla je Moravac Babić.

G. Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime