Богданић због твита тужио бившег секретара СДС-а у Теслићу

0
285

Бивши министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, предсједник Општинског одбора СНСД-а у Теслићу и директор здравствено-туристичког центра „Бања Врућица“ Драган Богданић тужио је бившег секретара ОО СДС-а у Теслићу Синишу Ђурића због – твита.

Ђурић је 22. августа објавио твит: „Болесник је путем директорице вртића уцијенио одборницу СДС-а, дијете палог борца, да има рок од 5 дана да иступи из СДС-а и потпише за СНСД. Поред изборног дебакла и свега што је у јавности изашло о њему и даље наставља са истим методама. Психопата.“

Након тога је услиједила Богданићева тужба јер се бивши министар здравља и социјалне заштите РС препознао у твиту у којем није споменуто његово име. Тражи 2.000 марака на име накнаде штете због клевете. Богданић је у тужби навео да ће по потреби тражити вјештачење неуропсихијатра који ће да утврди „настанак, дужину, трајање и јачину душевних болова због извршених клевета“.

Ђурић за мојабањалука.инфо каже да га је Богданић тужио због твита у којем га није поменуо именом и презименом. Он додаје да би Богданић морао бити идентификован у твиту да би Закон о клевети могао да се примијени на оно што је написао.

Нисам написао ни иницијале, ни име ни презиме. Није ми јасно зашто се у томе пронашао. То нека Богданић објашњава на суду. Консултовао сам се са адвокатом и јасно је да Богданић нема никаквог основа за ову тужбу – казао је Ђурић.

Он додаје да је Богданића пријавио у јуну прошле године за застрашивање. Као секретар ОО СДС-а у Теслићу добијао је, каже, редовне пријетње „од Богданићевих сарадника“.

– Када су почели да пријете и мојој породици, пријавио сам то. Добио сам одговор од Тужилаштва о неспровођењу истрагу, јер сам навео да је то застрашивање, а не озбиљне пријетње. Након што сам га пријавио, пријетње су престале. Ово је сада наставак тог заастрашивања – тврди Ђурић.

Драган Богданић за портал МојаБањалука.инфо каже да од сада тужи свакога ко напише иједну неистиниту ријеч.

– Зна Ђурић добро зашто сам га тужио. Имам ја његових објава на претек и много горих од ове поменуте – рекао је Богданић.

Ово је други случај тужбе због објаве на друштвеној мрежи „твитер“. Подсјећамо, бивши предсједник Народне скупштине Републике Српске и савјетник предсједника Српске за политичка питања Драган Калинић тужио је прошле године функционера СДС-а Косту Петрушића због твита и новинара Дарка Момића због ретвита.

Петрушић је 31. октобра прошле године на „твитеру“ написао: „Због пронађеног Дејтонског споразума првоухапшени је требао бити Драган Калинић, а не Ж. К.“ Истог дана Петрушићеву објаву је „ретвитовао“ Момић, а касније је и сам поставио једно „твитер“ питање: „Је л’ ико објавио да је Ж. К. код кога је пронађен Дејтонски споразум у ствари Жељко Кунтош, дугогодишњи возач Драгана Калинића?“ Калинић због ова два твита и једног ретвита тражи 5.000 марака накнаде за наношење душевне боли.

– Кад сам добио и прочитао тужбу, у први мах нисам могао да вјерујем, па ме потом обузео необуздан смијех, а на крају је преовладао презир, огроман презир. Мој пријатељ који је саставио одговор на тужбу је то сјајно урадио и сигуран сам да суду неће преостати ништа друго него да тужбу одбаци – рекао је Момић раније.

Хрватска полиција привела је прије неколико дана новинара портала индеx.хр Гордана Духачека због коришћења скраћенице за „Сви полицајци су копилад“ и сатиричне обраде пјесме „Вило Велебита“. Један Духачеков „твит“ објављен је прошлог љета, а други прије неколико недеља.

mojabanjaluka.info

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име