Član uprave Doma zdravlja u Tesliću pozitivan na koronavirus!

Član uprave Doma zdravlja „Sveti Sava“ u Tesliću pozitivan je na „koronavirus“. Ovu informaciju za IZVOR potvrdio je direktor teslićkog Doma zdravlja Srđan Danilović.

On je rekao da će danas biti testirani i ostali radnici Doma zdravlja, a da će dalje mjere odrediti epidemiolog ove zdravstvene ustanove.

– Već su testirana 22 kontakta zaražene osobe. Kolega koji je bio sa zaraženim članom uprave zajedno u kancelariji je negativan. Slijedi testiranje najbližih kontakata – kazao je Danilović.

Zaražena osoba je, dodaje on, nedavno bila u Beogradu, a „kovid“ je najvjerovatnije dobila u jednoj beogradskoj klinici.

– Nije bila na derbiju, to znamo sigurno. Nekoliko dana nakon povratka iz Beograda pojavili su se prvi simptomi – istakao je Danilović.

Zaraženi član uprave Doma zdravlja je na nedavnoj sjednici SO Teslić predstavila i Izvještaj DZ za prošlu godinu. S obzirom na situaciju, uskoro bi mogli biti testirani i odbornici teslićke opštine, ali o tome će, kaže Danilović, odlučiti epidemiološka struka.

Šef Kluba odbornika SDS-a u SO Teslić Milan Kasapović rekao je za naš portal da su svi odbornici obaviješteni o tome da je podnosilac Izvještaja o poslovanju Doma zdravlja za prošlu godinu pozitivan na „koronavirus“.

– Rečeno nam je da svi odbornici koji su imali kontakt s njom moraju da se testiraju, pogotovo ako imaju neke simptome. Klub odbornika SDS-a nije imao direktne kontakte s tom osobom, osim što smo bili u istoj prostoriji, ali bili smo na propisanoj udaljenosti. Niko od odbornika SDS-a ne pokazuje nikakve simptome. Ukoliko bude potrebe, testiraćemo se – kazao je Kasapović.

G. Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime