Čudo neviđeno: Selak oborio zaključke SNSD-a u NSRS!

Zaključci Kluba poslanika Saveza nezavisnih socijaldemokrata o postepenoj zabrani gradnje malih hidroelektrana na rijekama u Republici Srpskoj nisu dobili podršku u Narodnoj skupštini RS.

Za ove zaključke, kako piše srpskainfo, nisu glasali poslanici DEMOSA, SPS-a i jedan poslanik SP-a, dok predstavnici NDP-a nisu ni bili na glasanju.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u NSRS Igor Žunić rekao je za srpskainfo da su zaključci predloženi u okviru rasprave o izmjeni Zakona o koncesijama trebali da postepeno stave moratorijum na izgradnju malih HE do potpune zabrane njihove gradnje. Kaže da razumije zbog čega nije bilo podrške iz DEMOSA, ali ostale partnere ne razumije.

– DEMOS je imao radikalniji zaključak koji automatski brani izdavanje dozvola. To jednostavno tehnički nije moguće u ovom trenutku zato što su neki ljudi već počeli procese i uradili elaborate. Bile bi to velike kazne i sudski postupci protiv Republike Srpske. Ali, nismo se tu razlikovali, suština je ista. Nismo znali da nas neće podržati poslasnici SPS koji su bili prisutni na skupštini i jedan predstavnik SP. Oni nisu glasali, a NDP nije ni bio na skupštini – kaže Žunić.

Predsjednik SPS-a Goran Selak kaže da je jedini razlog zbog koga nisu glasali za zaključke SNSD-a taj što čekaju da im ministar energetike RS Petar Đokić dostavi sve zaključene ugovore u ime Vlade za koje je dobio negativna mišljenje Pravobranilaštva RS.

– O zaključcima SNSD nismo glasali, a bili smo protiv izvještaja o radu Komisije za koncesije zato što je previše uopšten – tvrdi Selak za Srpskainfo.

srpskainfo.com

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime