Darko Bećarović zbog dozvole za lov odlazi sa čela LU „Motajica“?

foto: www.derventacafe.com/

Odbornik Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Derventi Darko Bećarević podnio je ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora i na mjesto predsjednika Lovačkog udruženja „Motajica“.

Podsjećamo, IZVOR je ranije objavio da se Bećarević nalazi se na čelu Lovačkog udruženja „Motajica“ uprkos pravosnažnoj presudi za zloupotrebu službenog položaja. U obavještenju koje je dostavio UO „Motijica“ stoji da Bećarevićeva odluka nije ihshitrena i da nije donesena iz revolta.

– Ostavku podnosim isključivo zbog interesa Udruženja i nastavka normalnog funkcionisanja svih organa i radnika. Obrazloženje ostavke ću dati na prvoj sjednici UO, kao i na prvom skupštinskom zasijedanju – naveo je Bećarević u ovom obavještenju.

Bećarević kaže da nije vrijeme da o ovome priča u javnosti. On kaže da je njegova odluka o ostavci „u razmatranju“.

– Tačno je da ima nešto malo od toga, ali nema osnove za pisanje. Ne bih o tome govorio prije sjednice UO, ali mogu da kažem da to nema veze sa politikom – kazao je Bećarević.

Nezvanično saznajemo da je razlog za ovu ostavku dozvola za lov koju je Bećarević izdao licu koje je uhvaćeno u krivolovu. Sagovornik IZVORA kaže da Bećarević nije smio da izda ovu dozvolu.

– Lovočuvar Željko Mišić je uhvatio određeno lice u krivolovu. Oduzeo je pušku tom licu i onda je ucijenio Bećarevića koji ne želi da ponovo ide na sud, jer je već jednom pravnosnažno presuđen. Mišić je svojevremeno primljen za lovočuvara u „Motajici“ – ističe naš sagovornik.

Mišić je na ove navode imao kratak komentar:

– Samo vi radite svoj posao. 

Bećarević je ranije za IZVOR rekao da je pravosnažno presuđeni da se na presudu nije žalio. Dobio je, dodaje, samo novčanu kaznu od 700 maraka, a cijeli slučaj se odigrao prije dvije godine i to upravo u Lovačkom udruženju „Motajica“.

– Spreman sam da pokažem presudu ako treba. Greška se desila prilikom primanja lovočuvara u radni odnos u udruženju „Motajica“. Na prijedlog UO društva donijeli smo odluku o primanju lovočuvara u radni odnos – ističe Bećarević za naš portal.

Formirana je, dodaje on, i komisija za otvaranje koverti, a Bećarević je u tom trenutku bio član UO „Motajice“. Na konkurs su se prijavila tri kandidata, a izabran je jedan i to većinom glasova. Bećarević je potpisao tu odluku UO.

Darko Bećarević (foto: derventa.ba)

 Kasnije se ispostavilo da taj lovočuvar nije imao položen lovočuvarski ispit. Inspektor lovstva nam je dao rok od 90 dana da otklonimo nepravilnosti, odnosno da lovočuvar položi lovočuvarski ispit, što je i urađeno – kazao je Bećarević.

Uprkos tome, Bećarević je presuđen za zloupotrebu službenog položaja, a za naš portal kaže da je on vjerovatno jedini čovjek u Evropi koji je osuđen za ovakvo djelo. On dodaje da ga presuda ne omogućava da obavlja posao predsjednika Lovačkog društva „Motajica“.

G. Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime