ДАРКО МОМИЋ: Ђе се луг истреса…

0
555
Darko Momić Godišnji plan i Zoran Kesedžija

У овој накарадној држави постоје потпуно бесмислени и беспослени послови и институције које или ничему не служе или нико разуман не зна да објасни чему служе.

Неке од тих послова могли би да раде клинички идиоти зато што не захтијевају никакав интелектуални напор, а ако би запослене у неким од тих институција упитали „шта ви радите на послу“, једини одговор би био: будемо.

Посланици и делегати у Парламенту БиХ – за протеклих годину дана одржали по двије-три сједнице и у џеп ставили по 50-60 хиљада марака. Зашто? Зато што смо гласали за њих. Тачка.

Члан Комисије за концесије БиХ – за 15 година нису додијелили ниједну концесију. Зашто? Зато што је додјела концесија у надлежности ентитета. Дакле, потпуно бесмислена институција. Пот-пу-но.

Делегат из реда осталих у Вијећу народа РС – Не пита га се ни ђе се луг истреса.

Агенција за антидопинг контролу БиХ – ХА ХА ХА!!!

Агенција за превенцију корупције и координацију борбе против корупције БиХ – ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА!!!

Центар за информисање и признавање документа из области високог образовања БиХ – Будибокснама.

Робне резерве РС – Упс, тога више нема.

Омбудсман за заштиту потрошача БиХ – За заштиту чега?

Републичка дирекција за обнову и изградњу – Онај Славко директор је изгледа добар чова, ал’ шта му је посао Свете Нед’ље питај.

Републички завод за геолошка истраживања – Пошто је функција директора припала Уједињеној Српској, та институција је добила смисао.

Канцеларија координатора за реформу јавне управе БиХ – Ћузулану један!

Збор адвоката Бања Лука – Све су прилике да постоји само за то да служи Јовану Чизмовићу. И у том случају никоме на част. Али дисциплински поступак је пред нама, видјећемо шта ће изабрати: опомену, новчану казну или забрану рада.

Гарантни фонд РС – Бог ме убио ако знам каква је улога те институције. Не бих никога да омаловажим, јер људи вјероватно нешто раде, али шта раде – стварно немам појма.

Заштитни фонд РС – Исто.

Потпредсједник РС – Ко се сјећа Ивана Томљеновића? Или Шефкета Хафизовића? Ни ја исто.

Други потпредсједник Скупштине града Бања Лука – Обећао сам другу да ћу га споменути, па ево. Хи хи хи хи хи!

Предсједник ДНС-а – Добро, ово није беспослена функција, али све више постаје бесмислена.

Шеф кадровске комисије НДП-а – Војин Митровић, Драган Талић, Владимир Мирошљевић знају зашто.

Новинар – Писали – не писали – исто им се пише. Какву год аферу разоткрили резултат је исти као у помпезној полицијској акцији хапшења цариника. УИО вук магарца. Испада да је боље писати да је, напримјер, Додик прешао улицу на зелено или да Бакир сваки дан нешто руча.

Нострификатор диплома – Зависи од министарства до министарства, али у некима би овај човјек био право беспослен.

Брат Ненада Нешића – Замислите да вам је једини посао да шутате паре ногама. И убјеђујете људе да не вјерују својим очима.

Нова портпаролка министарства финансија – Ни Влатка није имала бог зна каквог посла, а камоли сад ова нова. Ал’ у једном другом министарству знају њене квалитете.

Настави низ…

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име