ДАРКО МОМИЋ: LGBT против 1432

0
542
Darko Momić Godišnji plan i Zoran Kesedžija

Ништа немам против LGBT популације и никад им нећу окренути леђа. И тачка. Нема никакво али. Али парада, како је они зову поноса, која је протекли викенд по први пута одржана у Сарајеву свакако заслужује коју ријеч.

Дакле, апсолутно ми не смета што је „то“ одржано тамо, исто као што ми не пада на памет да било када учествујем на „томе“. Неко је лијепо рекао, кад могу криминалци с краватама да сједе у институцијама и пљачкају овај народ, што не би, да простите, и педери слободно могли да шетају улицама. Коме смета, не мора да учествује и ћао – здра’о. Па ја!

Оно што ми је засметало у цијелој причи је величање Сарајева као отвореног, толерантног и бла, бла, бла града уз наглашавање како је Сарајево прва престоница у регији у којој је „прајд“ одржан без инцидента. Чуј, без инцидента поред хиљаду полицајаца и снајпериста на крововима.

И тиме што је све прошло без инцидента се хвале дежурни заштитници људских права у БиХ, а заборављају какав искорак (кхм!) по том питању је направила Србија, тј. заборављају ко је премијер Србије. Пардон, премијерка. Пардон…

Иили рецимо гдје су Сарајево и њихов „прајд“ којим се поносе били 2008. године кад је Качавенда освештао зграду Владе у Бањој Луци. Ааа?! Добро, ово подсјећање је мало погано од мене, али само желим да кажем да им је паметније да ћуте и ниједну не проговарају о Сарајеву као отвореном граду и примјеру толеранције, поготово са процентом Срба мањим од процента Арапа који живе на некада скоро стоодстотној српској Илиџи.

Дакле, прошла је парада, ко се њоме поноси, нека се поноси, што би рекли „халал им“. Ја се рецимо поносим билбордима у Бањој Луци са натписом „Понос града” на којима су ученици бањалучке гимназије који су освојили треће мјесто на престижном међународном такмичењу из природних наука у Москви. Свака част, дјецо!

Исто тако, свака част доктору Влади Ђајићу на покретању Фондације „Дјеца нам се рађала“ чији је примарни циљ да развија свијест код грађана о проблему наталитета. То је основни и круцијални проблем цијелог овог поднебља, јер ако се настави овакав тренд, за коју годину нико неће постављати питање ко је Србин, ко Хрват, ко Бошњак, ко остали, зато што неће бити ни месара, ни тесара, ни љекара, ни новинара…

Зато дођите сутра поподне на стадион „Борца“ и подржите Фондацију „Дјеца нам се рађала“ и бар једном окрените хуманитарни број 1432. Додуше, није баш да се проблеми требају рјешавати позивом на хуманитарне бројеве, али нека то буде први знак да смо свјесни колико је негативан природни прираштај у ствари озбиљан проблем. Да будем до краја искрен, ја се уздам да би др Ђаја онакав махнит каквим га је Бог дао могао да убиједи неку лијепу докторицу или медицинску сестру да ми објасни неке ствари кад је у питању наталитет.

П.С. Видио сам да су на оно LGBT додали и IQ, па се сад каже LGBTIQ. Гуглао сам да видим шта то значи и да вам будем искрен, све је то исти к…

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име