DARKO MOMIĆ: Posljednja vremena

Globalna pandemija izazvana virusom korona nije zaobišla ni nas. A i što bi zaobilazila?! Nismo šugavi.

Dobro, nismo još šugavi, al’ ako se brzo ne otvore frizerski saloni, neće nam trebati samo testovi za koronu i respiratori, već i prašak protiv vaški. Na sve strane govore „perite ruke, perite ruke“, a niko glavu i ne spominje. Cccc…

Al’ nisu tema vaške, već neprirodne i neuobičajene stvari i pojave koje su nas zadesile usljed pandemije i vanredne situacije, a koje većina zbog brige, straha i sveopšte psihoze ne primjećuje. Posljednji primjer je jedan detalj sa posebne sjednice Narodne skupštine RS na kojoj je proglašeno vanredno stanje.

Poslanici vladajuće koalicije glasali za prijedlog Vlade bez ikakve rasprave – Ops, greška, tu nema ništa neuobičajeno. Ali neuobičajeno je, recimo, da je predsjednik parlamenta čitavu sjednicu bio na svom mjestu.

Klub Bošnjaka najavio veto na odluku o vanrednom stanju – Sasvim prirodno. Kao i do sada vode se logikom „nek’ komšiji crkne krava, pa ne mora ni moja biti zdrava“. U ovom slučaju, računaju da je Republika Srpska u većoj finansijskoj dubiozi od FBiH i da će prije crknuti bez novog zaduživanja. Nije baš da nisu u pravu, al’ upravo zbog njihovog malicioznog ponašanja se i uvodi vanredno stanje. Ali možda se do subote dozovu razumu i odustanu od najavljene namjere i mogućnosti da budu odgovorni za širenje epidemije.

Policajci pod maskama – Dobro, nije ni to neprirodno i to smo vidjeli prije nekoliko godina na auto-putu. Samo su maske bile nešto drugačije.

Zabrana okupljanja – Khm! I to imamo odavno, samo što je sad zabranjeno okupljanje i na viberu. Idiotizam.

Carinici na bankomatu – Eno vele ljudi da su vidjeli carinika na bankomatu i šta će nego zaključiti da su stvarno došla posljednja vremena. Ipak, nešto kontam da mu je neko na granici možda dao karticu zato što nije imao keša, jer carinik na bankomatu… Helooou ???

Špijuni u izolaciji – Ko god mi se javio iz „obavještajne zajednice“ kaže da je u izolaciji, što nikako nije prirodno. Jest’ da oni i ne treba da budu primijećeni kad rade svoj posao, al’ kad od Ćutka nema ni traga, ni glasa, šta onda treba očekivati od Trifka Buhe.

Ministri u studentskom domu – Naravno da mislim na Zlatana Klokića, od Boga mu zdravlje i njegov Markovdan, al’ prirodnije bi bilo da su tamo otišli neki drugi ministri. Ili direktori. Da vide kako je imati cimera. Diploma se može i kupiti.

Bošnjak, a popularan u RS – Bio bi popularan i da je Srbin, jer čovjek zna svoj posao. U Federaciji BiH mu to ne pomaže.

Advokati i sudije izvan sudnice, pardon Sudnice – STJ, ako se što prije ne otvore kafane, pa gdje će se presude donositi. Lako ih je izdiktirati i otkucati.

Milan Tegeltija na Tviteru – Eto zašto je Mektić nestao sa Tvitera?!

Narkomani – Niko ne pita kako je njima i da li je poremećeno tržište droge. Policija kaže da „u jednu ruku jeste, a u drugu nije“.

Jusuf Nurkić – Kreten, al’ želim mu sve pozitivno u životu.

Migranti – Kakvi migranti?

Program reformi, ANP, Ustavni sud BiH – Štaaa?

Robne rezerve RS – Od robnih rezervi imamo Atv i RTRS. Malo li je?!

Kuruzovina stavio masku – Sad ga niko ne može prepoznati. Ha!

„Daša od čovjeka“ zvana rerna – Sve je OK, Daša znači Dakić odmilja. Kratko-jasno.

Bobi Stanarević radi i od kuće – Otmite mu rapidograf, ucrtaće od dosade kule bliznakinje na Banjalučkom polju i kružni tok u Karanovcu.

Vlado Đajić napada virus – To nije prirodno samo zato što je virus muškog roda. Da je bakterija, kresn’o bi je do sad.

Aplauz za medicinske radnike – Kapa dolje! Šta bi tek radili da imaju stetoskope, stalke za infuziju… Rek’o Vučić, nemojte se na mene bečiti!

Država na respiratoru – Da li širim paniku ako mislim na BiH? Naravno da mislim I na BiH.

#Ostanitekodkuće.

I jedite bijeli luk, jer je to najbolja preventiva protiv korone. Meni juče niko nije prišao na dva metra.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime