Деманти Гордана Мемије: Нисам имао никакве пословне односе са било каквим нарко картелом

0
86

Оснивач и директор фирме „Фото Арт” Гордан Мемија демантовао је наводе изнесене у серији текстова портала Журнал, а које смо пренијели на „Извору“, тврдећи да није имао никакве пословне односе са било каквим нарко картелом.

Мемија тврди да је изнесен низ апсолутно нетачних тврдњи, везаних за пословање компаније „Фото Арт“ и њега лично, као оснивача и директора фирме.

У демантију Мемија наводи сљедеће:

Поводом преузимања са web портала zurnal.ba и објављивања чланака под насловом „Кокаинским новцем опремали федералне специјалце“ дана 19. 7. 2019. године, затим „Мемија и Ходовић опрали милионе марака сумњивог новца“ дана 25. 7. 2019. године, те тиме изнијели низ апсолутно нетачних тврдњи, везаних за пословање компаније „ФОТО АРТ“ д.о.о. и мене особно, као оснивача и директора исте, енергично захтјевам објаву демантија, у складу са КОДЕКСОМ ЗА ШТАМПУ И ONLINE МЕДИЈЕ БиХ, како слиједи:

Дана 19.07.2019. године објавили сте текст под насловом „Кокаинским новцем опремали федералне специјалце“, преузет са портала Журнал.ба. У томе тексту је инсинуирана серија неистина о мени лично и о мојој фирми „ФОТО АРТ” д.о.о., па овим путем изјављујем:

Користећи чињеницу да је компанија „ФОТО АРТ“ д.о.о. пословала са компанијама у власништву Алема Ходовића 2013. и 2014. године, као добављачем у домаћем платном промету, намјерно сте читаоце довели у заблуду да сам ја преко своје компаније „ФОТО АРТ“д.о.о. прао новац за наводни нарко картел, што је потпуна неистина, а коју је Журнал документирао у чланку од 05.08.2019. („ЕДИН ГАЧАНИН ДЕМАНТУЈЕ, ЖУРНАЛ ДОКУМЕНТУЈЕ»), у којем је јасно видљива чињеница да у документима холандских истражних органа и Тужитељства БиХ нигдје није споменута компанија „ФОТО АРТ“ д.о.о. нити Гордан Мемија. Под пуном материјалном, кривичном и моралном одговорношћу тврдим да компанија „ФОТО АРТ“ д.о.о. и Гордан Мемија нису имали било какав пословни однос са лицима наведеним у истрази „Тито и Дино“, нити су постојале било какве трансакције између наведених лица, компаније „ФОТО АРТ“ д.о.о. и Гордана Мемије.

Надаље, Журнал наводи да је компанија „ФОТО АРТ” д.о.о. годинама пословала са буџетским институцијама нарочито са онима којима управља Елмедин Конаковић и кадрови Народа и Правде. Обзиром да компанија „ФОТО АРТ“ д.о.о. послује више од двије деценије на простору Кантона Сарајево сасвим је реално да смо остварали сарадњу са неким од институција, али њима свакако не управља Елмедин Конаковић и кадрови Народа и Правде. Очито је да изношењем те лажне тврдње, као и објављивањем фотографије, на којој сам у друштву Елмедина Конаковића, желите читаоце навести на закључак да постоји повезаност између Конаковића, странке Народ и Правда и мене са лицима наведеним у истрази „Тито и Дино“.

Пословање компаније „ФОТО АРТ“ д.о.о. је потпуно транспарентно и контролабилно, те се подаци у вези с тим врло лахко могу провјерити у надлежним државним институцијама.

Дана 25.07.2019. године објавили сте текст под насловом: „Мемија и Ходовић опрали милионе марака сумњивог новца“ , преузет са Журнала. И у томе тексту сте изрекли цијели низ неистина о мени и мојој фирми „ФОТО АРТ“ д.о.о., па овим путем изјављујем:

„ФОТО АРТ“ д.о.о. и Гордан Мемија нису имали било какав пословни однос са члановима наведеним као дио наводног нарко картела „Дино и Тито“, нити је постојала било каква трансакција између горе наведених лица ни било какво фиктивно пословање.

Објављивањем Записника УИО из 2015. године, којим је Управа за индиректно опорезивање контролисала компаније у власниству Алема Ходовића и с њим(а) повезаних лица, злоупотребљавате чињеницу да је један од купаца била компанија „ФОТО АРТ“ д.о.о. а искључиво се односи на домаће пословање и ничим није повезано са лицима наведеним у истрази наводног нарко картела „Тито и Дино“ (пословање из 2013. и 2014. године) те намјерно доводите читаоце у заблуду да смо ја лично и моја компанија повезани са нарко картелом „Тито и Дино“, што је потпуна лаж.

Ја, Гордан Мемија, оснивач и директор друштва „ФОТО АРТ” д.о.о., изјављујем да нисам имао никакве пословне односе са било каквим нарко картелом, да су ми тврдње које се односе на наводни нарко картел и прање новца за исти потпуно непознате. Компанија „ФОТО АРТ” д.о.о. послује већ дуже од двије деценије врло транспарентно са еминентним домаћим и страним партнерима. Наши производи и услуге су добро познати грађанима БиХ и регије, па и свијета. Због изношења неистина о пословању компаније „ФОТО АРТ” д.о.о. и мене као њеног оснивача и директора, директно утичете на репутацију „ФОТО АРТ” д.о.о. и мене лично, чиме компанија „ФОТО АРТ” д.о.о., ја као њен оснивач и директор, као и моја породица, трпимо огромну материјалну и нематеријалну штету.

Овим путем захтијевам да са портала герила.инфо повучете све текстове у којима износите неистине о компанији „ФОТО АРТ” д.о.о. и Гордану Мемији као оснивачу и директору исте, те да јавно објавите извињење и престанете неосновано стављати име Гордана Мемије и компаније „ФОТО АРТ” д.о.о. у контекст судјеловања у прању новца за наводни нарко картел „Тито и Дино”.

Уколико занемарите мој захтјев, бићу принуђен покренути поступак пред надлежним судом против Вас и свих других медија који преносе неистине о компанији „ФОТО АРТ” д.о.о. и о мени.

У судском поступку ћу предочити обимну материјалну документацију, из које ће се јасно и недвојбено утврдити да је све, што је Журнал писао о компанији „ФОТО АРТ” д.о.о. и Гордану Мемији, сушта неистина.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име