Депонија у Рамићима: Каја жели и смеће

0
185
deponija

Младен Милановић Каја од 2014. године покушава да се на име „Чистоће“ упише право својине на објекту депоније у Рамићима, сазнаје ИЗВОР.

Републичка Управа за геодетске и имовинско-правне послове два пута је доносила рјешење којим се Кајина „Чистоћа“ проглашава власником депоније. Прво рјешење је укинуо Окружни суд Бања Лука, а друго рјешење је и даље у жалбеном поступку.

– Ово друго рјешење, које је донесено у обновљеном поступку, карактеристично је по томе јер на основу њега „Чистоћа“ постаје власник и оних некретника, објеката и земљишта које је изградио и купио ДЕП-ОТ – каже саговорник нашег портала.

Депонијом у Рамићима је до јула 2004. године управљало комунално предузеће „Чистоћа“, а након тога надлежност над депонијом је преузео ДЕП-ОТ. Бањалучка  „Тржница“, која је у Кајином власништву, постала је већински власник бањалучког комуналног предузећа „Чистоћа“ у септембру 2016. године.

Нови-стари директор ДЕП-ОТ-а Ново Грујић за ИЗВОР каже да је депонија у Рамићима у власништву овог јавног предузећа и да њу нико не може да узме.

– У процесу приватизације депонија је прикључена „Чистоћи“. Треба видјети како је то урађено. „Чистоћа“ је тада имала право коришћења те депоније. Касније нам је Град Бања Лука вратио ту депонију. Када сам преузео ДЕП-ОТ, то је било пољопривредно,а сада је то грађевинско земљиште са свим употребним дозволама – каже Грујић.

Он додаје да су у депонију уложени милионски износи и додаје да нико нема право да је сада отме ДЕП-ОТ-у.

– Ми смо уредно платили све. Нисмо се задуживали посљедњих шест година. Остало нам је још три и по милиона марака кредита да исплатимо. Можда поједини чекају да то све измиримо, па да дођу када све буде исплаћено – казао је Грујић.

Младен Милановић Каја за ИЗВОР каже да је овај предмет „на суду“ и додаје да не зна у којој се фази налази.

– Град је на незаконит начин узео то земљиште и основао ДЕП-ОТ. Не постоји ниједан разлог да „Чистоћа“ не укњижи своју имовину као и остала предузећа која су приватизована. Град Бања Лука је уједно и власник 30 одсто „Чистоће“ – казао је Милановић.

Г. Дакић

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име