До директорске и предсједничке фотеље уз правоснажну пресуду

0
386

Основни суд у Дервенти осудио је у марту прошле године на условну казну затвора у трајању од шест мјесеци в.д. директора и главног уредника „Дервентског листа“ и предсједника Скупштине Општинске борачке организације Дервента Чеду Вујичића.

Вујичић је у јулу 2016. године новинару С. Д. послао поруку: „Сљедећа два-три дана ћу те пратити и дочекаћу те послије посла, тада ћу те пребити и онда ћемо све рашчистити“.

Упркос пријетњама и правоснажној пресуди, Вујичић је и даље главни уредник „Дервентског листа“ и предсједника Скупштине Општинске борачке организације Дервента. За ИЗВОР каже да то није ништа спорно.

– Тачно је да сам осуђен и тачно је да је пресуда правноснажна. Она не утиче да обављам посао главног уредника, јер у статуту нашег листа стоји да је елиминишући услов безусловна затворска казна, а не условна казна – истакао је за наш портал Вујичић.

Он додаје да није учествовао у догађају за који је и оптужен и осуђен, али да сада свакако трпи посљедице тога што се десило. Вујичић сматра да пресуда Основног суда не утиче на његову функцију у Скупштини Општинске борачке организације Дервента.

– Нећете се ваљда понашати као Суд БиХ? СО Дервента је прије неколико мјесеци расписивала конкурсе за директоре јавних установа, као и за „Дервентски лист. Те одлуке доношене су једногласно, баш као и за „Дервентски лист“ и Радио Дервенту – казао је Вујичић.

Одборник ПДП-а у СО Дервента Сања Димитрић за ИЗВОР каже да је Вујичић и члан Савјета за безбједност грађана Дервенте. То тијело је, додаје она, формирано концем прошле године, а она је, како каже, тражила да се Вујичић уклони из овог Савјета.

– У тренутку формирања тог Савјета пресуда је била првостепена, али свакако ни тада није било морално да га бирају у ово тијело. Начелник Дервенти ми је рекао да је Вујичић њему добар, а ја сам након тога питала шта ће му Вујичић и треба ли му он да застрашује грађане Дервенте – казала је Димитрић.

Сања Димитрић (фото: https://glas-regije.com/

На претпрошлој сједници општинског парламента мијењан је, истиче она, статус „Дервентског листа“ да би се посебни услови прилагодили Вујичићевој пресуди и струци.

– Вујичић је економиста, а за директора „Дервентског листа“ тражи се економиста или дипломирани новинар. Не траже ни комуниколога, ни политиколога, већ баш економисту. Мислим да је све јасно – рекла је Сања Димитрић.

Начелник Дервенте Милорад Симић каже да није био на сједници СО када се гласало о Вујичићевом именовању на било коју позицију и због тога, додаје, не може о томе да говори.

– Не може га скупштина ни за шта именовати ако има било какву законску сметњу. Имам 13 правника у малој администрацији и они би то спријечили. Ако неко нема законске сметње за именовање, ни моралне не могу да буду препрека – казао је Симић.

Подсјећамо да је ИЗВОР недавно писао и о именовању одборника Савеза независних социјалдемократа у Дервенти Дарка Бећаревића на чело Ловачког удружења „Мотајица“ упркос правоснажној пресуди за злоупотребу службеног положаја.

Г. Дакић / izvor.ba

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име