Друга страна: „Правда за Давида“ тужила полицију

0
102

Чланови неформалне групе „ПРавда за Давида“ Александра Врањеш и Софија Грмуша поднијеле су данас Окружном јавном тужилаштву у Бањој Луци кривичну пријаву против петорице полицајаца због повреде равноправности грађана.

Полицајци против којих је поднесена кривична пријава су 30. новембра 2019. године запријетили Врањешовој и Грмуши да ће их лишити слободе уколико се не разиђу са Трга Крајине иако су њих двије саме сједиле на клупи поред Кривог сата.

– Поред Александра и Софије на Тргу се налази још неки њима непознати људи. Међутим, поред њих су и петорица полицијских службеника. Одмах након што су Александра и Софија сјеле, један од њихпришао им је и издао упозорење да се разиђу са тог мјеста, јер нису пријавиле јавни скуп. Рекао је да након упозорења слиједи наређење. Ако не ураде ни тада, услиједиће лишавање слободе – истакао је предсједник „Покрета Правде“ Озрен Пердув.

Службено лице је, додаје он, без икаквог легитимисања поступило на описани начин само зато што је Александру Врањеш и Софију Грмушу препознао као чланове групе „Правда за Давида“.

– Није важно што су њих двије саме сједиле на клупи, као и остали грађани. Није важно што ни о каквом скупу нема говора. Оне само сједе, причају и чекају некога! Шта је ово? Очигледно дискриминаторско понашање од стране службеног лица. По ко зна који пут – казао је Пердув.

Прописана казна за ово кривично дјело је, подсјећа Пердув, искључиво казна затвора и то од шест мјесеци до пет година.

Г. Д. / izvor.ba

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име