Funkcionerka Ujedinjene Srpske prodaje maske za 1,76 KM po komadu

0
368

Kompanija „Premier“ iz Doboja proizvodi pamučne maske koje prodaje po cijeni od 1,76 KM po komadu. Vlasnik „Premiera“ je Rankica Panić, predsjednica Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Doboju.   

Panić za IZVOR kaže da ova firma proizvodi maske, a da cijenu od 1,76 KM po komadu diktira cijena materijala koja je trenutno veoma visoka.

– Metar materijala košta 5,5 KM plus PDV. Dosta maski smo i donirali. Prije svega našim radnicima, potom i školama i bolnicama. Nije to neka cijena koja nije opravdana. Pamučni materijal se sada teže nalazi i skuplji je. Kompletan naš pogon to radi – kazala je Panić za naš portal.

Nakon pojave virusa „korona“ u BiH većina apoteka je ostala bez maski za lice. Prije pojave virusa, maske za lice su u apotekama koštale manje od jedne marke.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović kaže da slični biznisi cvjetaju na svim stranama. On dodaje da su političari beskrupulozni i da im ova situacija dobro dođe da od naroda uzmu koji dinar više.

– Potražnja za maskama je velika i oni sada love u mutnom. Pitanje je koliko su te maske kvalitetne. Ta cijena je pet-šest puta veća od realne cijene tih maski. Neko će svakako da profitira. Na čelu tima koji prati provođenje mjera i odluka Republičkog štaba za vanredne situacije RS nalazi se predsjednik US Nenad Stevandić, a član njegove stranke ovo radi – kazao je Vukanović.

G. Dakić / izvor.ba

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime