Funkcionerka Ujedinjene Srpske prodaje maske za 1,76 KM po komadu

Kompanija „Premier“ iz Doboja proizvodi pamučne maske koje prodaje po cijeni od 1,76 KM po komadu. Vlasnik „Premiera“ je Rankica Panić, predsjednica Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Doboju.   

Panić za IZVOR kaže da ova firma proizvodi maske, a da cijenu od 1,76 KM po komadu diktira cijena materijala koja je trenutno veoma visoka.

– Metar materijala košta 5,5 KM plus PDV. Dosta maski smo i donirali. Prije svega našim radnicima, potom i školama i bolnicama. Nije to neka cijena koja nije opravdana. Pamučni materijal se sada teže nalazi i skuplji je. Kompletan naš pogon to radi – kazala je Panić za naš portal.

Nakon pojave virusa „korona“ u BiH većina apoteka je ostala bez maski za lice. Prije pojave virusa, maske za lice su u apotekama koštale manje od jedne marke.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović kaže da slični biznisi cvjetaju na svim stranama. On dodaje da su političari beskrupulozni i da im ova situacija dobro dođe da od naroda uzmu koji dinar više.

– Potražnja za maskama je velika i oni sada love u mutnom. Pitanje je koliko su te maske kvalitetne. Ta cijena je pet-šest puta veća od realne cijene tih maski. Neko će svakako da profitira. Na čelu tima koji prati provođenje mjera i odluka Republičkog štaba za vanredne situacije RS nalazi se predsjednik US Nenad Stevandić, a član njegove stranke ovo radi – kazao je Vukanović.

G. Dakić / izvor.ba

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime