ГОРАН ДАКИЋ: Од извора два путића

0
689
politicki procesi
фото: Синиша Пашалић

У овој држави, у овом ентитету све је како не треба да буде. Посланици не знају да читају, предсједници не умију да мисле, опозиционари не желе да ризикују, па се ваљда и један мали малецки уводник може наћи на крају колумнистичке седмице. Тек да заинтересована публика не остане без одговора.

Одакле сад и чему још један портал? Шта се хоће тиме и за чије се бабе здравље он прави у времену кад свака шуша може да направи и портал и блог и да пише и објављује шта му душа иште? Ко жели да чита још једну вијест о Будином повратку у себе или Чавином одласку од себе?

Вјеротно нико, осим они који по дужности морају, па је намјера овог портала нешто другачија. Његова основна намјера, његов основни задатак јесте да врати аутора у новинарство. Да утекне од вијести, скандала, ексклузиве и да се врати ставу, анализи и коментару.

Колумнисти су се заклели да ће писати колико издурају, а ја њима да могу о свему и свакоме. Па колико издржимо. Ко је оснивач портала? Савез независних социјалдемократа. Српска демократска странка. Партија демократског прогреса. Групе Обренове, групе Маркове. Социјалистичка…. А не, не они. Ето, изаберите шта вам треба.

Ко је директор? Знам ко није. Није Милиновић. Није Шкоро. Није Шиповац. Али злонамјерне то ионако не интересује. Њих занима ко стоји иза свега овога. Право да вам кажем – техничко лице у сјенци. А да вам велим и ово: већ у првој седмици нови колумнисти су пристали да пишу за ИЗВОР, јер знају да са мном могу како хоће и докле хоће све до су искрени, тачни и безобразни.

Докле? Докле издржимо. У поштењу пара ионако нема, али има оне племенитости која вели да је витешки бити на страни мањине. Уосталом, неко рече, заборавио сам ко и гдје, да се џентлмен увијек бори за унапријед изгубљену ствар.

Од извора два путића. Једним можете ако желите да мислите. Другим уколико волите да слушате. Избор је, као и увијек, на вама. Шта год да се деси касније, нико други, трећи, пети или осми неће бити крив. То је уједно и порука за оне који данас кукају како ништа не ваља. Наравно да не ваља. Не ваља зато што слушате умјесто да мислите. Са срећом нам било!

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име