Предсједник СДА Нови Град Хусо Ћесир напао фотографа „Журнала“

0
235
foto: zurnal.info

Предсједник Општинског одбора СДА Нови Град Хусо Ћесир физички је насрнуо на фотографа „Журнала“ Адија Кебу. Фотограф „Журнала“ налазио се на радном задатку, фотографисао је улаз у Ћесирову фирму „Боснапласт“, о чијем пословању „Журнал“ иначе пише. У том моменту Кебо се налазио на тротоару преко пута фирме, на јавној површини.

Читав напад Ади Кебо је успио забиљежити на камери. Као што се на снимку може видјети, још док је прилазио фотографу „Журнала“, Ћесир је пријетио да ће му разбити камеру. Иако га је Кебо упозоравао да се налази на јавној површини, на радном задатку, Ћесир је наставио грубо да насрће и покушавао отети камеру. У једном моменту пришао је и Муамер Ћесир, син Хусе Ћесира, који је истргнуо камеру фотографу „Журнала“ Адију Кеби.

Камеру је дао оцу, који се упутио према улазу у фирму „Боснапласт“. Фотограф „Журнала“ је извадио телефон у намјери да зове полицију. Када је то видио, предсједник ОО СДА Нови Град вратио је оштећену камеру Адију Кеби.

Новинари „Журнала“ у посљедње двије године истраживали су пословање фирми у власништву Хусе Ћесира – „Боснапласт“ и „Фемас“. У посљедње три године те фирме су главни добављачи пластеника за Општину Нови Град. Одлуком Семира Ефендића из буџета Општине Нови Град исплаћено је више од 80.000 КМ Ћесировим фирмама.

„Журнал“ је прије мјесец дана објавио текст о томе како фирме Хусе Ћесира добијају тендер од Општине Нови Град. Када се на тендер пријави фирма Хусе Ћесира посао мора бити додијељен страначком шефу начелника Ефендића. Да би шефова фирма побиједила на тендеру, из Општине ће кориговати цијене у понуди како би била најповољнија. Када се то открије и читав поступак поништи, из Општине Нови Град једноставно ће расписати нови тендер на којем ће посао добити нека друга фирма у власништву истог човјека – Хусе Ћесира.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име