Predsjednik SDA Novi Grad Huso Ćesir napao fotografa „Žurnala“

foto: zurnal.info

Predsjednik Opštinskog odbora SDA Novi Grad Huso Ćesir fizički je nasrnuo na fotografa „Žurnala“ Adija Kebu. Fotograf „Žurnala“ nalazio se na radnom zadatku, fotografisao je ulaz u Ćesirovu firmu „Bosnaplast“, o čijem poslovanju „Žurnal“ inače piše. U tom momentu Kebo se nalazio na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini.

Čitav napad Adi Kebo je uspio zabilježiti na kameri. Kao što se na snimku može vidjeti, još dok je prilazio fotografu „Žurnala“, Ćesir je prijetio da će mu razbiti kameru. Iako ga je Kebo upozoravao da se nalazi na javnoj površini, na radnom zadatku, Ćesir je nastavio grubo da nasrće i pokušavao oteti kameru. U jednom momentu prišao je i Muamer Ćesir, sin Huse Ćesira, koji je istrgnuo kameru fotografu „Žurnala“ Adiju Kebi.

Kameru je dao ocu, koji se uputio prema ulazu u firmu „Bosnaplast“. Fotograf „Žurnala“ je izvadio telefon u namjeri da zove policiju. Kada je to vidio, predsjednik OO SDA Novi Grad vratio je oštećenu kameru Adiju Kebi.

Novinari „Žurnala“ u posljednje dvije godine istraživali su poslovanje firmi u vlasništvu Huse Ćesira – „Bosnaplast“ i „Femas“. U posljednje tri godine te firme su glavni dobavljači plastenika za Opštinu Novi Grad. Odlukom Semira Efendića iz budžeta Opštine Novi Grad isplaćeno je više od 80.000 KM Ćesirovim firmama.

„Žurnal“ je prije mjesec dana objavio tekst o tome kako firme Huse Ćesira dobijaju tender od Opštine Novi Grad. Kada se na tender prijavi firma Huse Ćesira posao mora biti dodijeljen stranačkom šefu načelnika Efendića. Da bi šefova firma pobijedila na tenderu, iz Opštine će korigovati cijene u ponudi kako bi bila najpovoljnija. Kada se to otkrije i čitav postupak poništi, iz Opštine Novi Grad jednostavno će raspisati novi tender na kojem će posao dobiti neka druga firma u vlasništvu istog čovjeka – Huse Ćesira.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime