Kotor Varoš se zadužuje dva miliona KM za zgradu i puteve

Opština Kotor Varoš zadužiće se za dva miliona maraka za potrebe izgradnje zgrade opštine i modernizaciju puteva, a tender za prijavu zainteresovanih banaka objavljen je juče.

Opština se zadužuje na deset godina, sa grejs periodom od dvije godine, po kamatnoj stopi do 4,8 odsto. Kredit će biti obezbijeđen mjenicama i nalozima opštine Kotor Varoš.

Opština je na kredit od dva miliona spremna da plati troškove kamata i obrade do 501.046 KM.

Skupština opštine Kotor Varoš donijela je u novembru Odluku o kreditnom zaduženju u iznosu od dva miliona maraka za infrastrukturna ulaganja.

Namjera je da 800.000 KM bude iskorišteno za izgradnju zgrade opštine, 200.000 KM za vanjsko uređenje sa pratećom infrastrukturom oko nove zgrade i milion maraka za modernizaciju lokalnih puteva i putnih paravaca.

U vrijeme donošenja Odluke o zaduženju, opština je bila zadužena za 10,1 milion KM, a rata koju su plaćali u 2019. je iznosila 319.690 KM.

Opština je prošle godine emitovala i obveznice, a novac dobijen emisijom namjenjen je za prijevremeni otkup neotplaćenog dijela obveznica iz prve emisije, u iznosu od 2,33 miliona i za finansiranje izgradnje zgrade lokalne uprave u iznosu od 2,66 miliona KM.

S. Šurlan / capital.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime