Кузмановићу злато, Ђумић најбољи судија

0
497
Dejan Kuzmanović

Члан Кунгфу Вушу клуба „Лотос“ из Бање Луке Дејан Кузмановић освојио је златну медаљу на Европском првенству у шуаи ђау (кинеском рвању) које је протеклог викенда одржано у Риму.

Кузмановић се надметао у категорији до 85 килограма. Он за наш портал каже да су припреме за ово такмичење биле жестоке и да је свакодневно тренирао.

– Непрестано сам радио на вјежбама снаге и вјежбама које се односе на равнотежу. Кимона која се користе у кинеском рвању су доста чвршћа од кимона у сличним спортовима и потребна је изузетна снага и вјештина да се противник контролише – казао је Кузмановић.

Он додаје да је сваког дана радио десетине спаринга и да му је ово прво такмичење. Кузмановић каже да кинеско рвање ојачава мускулатуру, поготово „леђни појас“.

– Тренирао сам са људима који имају више од сто кила, са људима који су дупло тежи од мене, па није никакво чудо да сам са својом категоријом лако излазио на крај. Ово јесте велики успјех, али је прави рад тек преда мном – рекао је Кузмановић.

Тренер „Лотоса“ Драган Ђумић добио је признање као најбољи судија на турниру. Он истиче да је суђење напоран и одговоран посао, јер одлуке зависе и од најмањег детаља.

– Судија мора да буде сконцентрисан сваке секунде. Понекад се деси да није добио поен онај који је први пао, него онај који је имао намјеру да баци, а то су заиста детаљи који се једва виде. Тиме је и ово признање више ласкаво за мене – истакао је Ђумић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име