Kuzmanoviću zlato, Đumić najbolji sudija

0
655
Dejan Kuzmanović

Član Kungfu Vušu kluba „Lotos“ iz Banje Luke Dejan Kuzmanović osvojio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u šuai đau (kineskom rvanju) koje je proteklog vikenda održano u Rimu.

Kuzmanović se nadmetao u kategoriji do 85 kilograma. On za naš portal kaže da su pripreme za ovo takmičenje bile žestoke i da je svakodnevno trenirao.

– Neprestano sam radio na vježbama snage i vježbama koje se odnose na ravnotežu. Kimona koja se koriste u kineskom rvanju su dosta čvršća od kimona u sličnim sportovima i potrebna je izuzetna snaga i vještina da se protivnik kontroliše – kazao je Kuzmanović.

On dodaje da je svakog dana radio desetine sparinga i da mu je ovo prvo takmičenje. Kuzmanović kaže da kinesko rvanje ojačava muskulaturu, pogotovo „leđni pojas“.

– Trenirao sam sa ljudima koji imaju više od sto kila, sa ljudima koji su duplo teži od mene, pa nije nikakvo čudo da sam sa svojom kategorijom lako izlazio na kraj. Ovo jeste veliki uspjeh, ali je pravi rad tek preda mnom – rekao je Kuzmanović.

Trener „Lotosa“ Dragan Đumić dobio je priznanje kao najbolji sudija na turniru. On ističe da je suđenje naporan i odgovoran posao, jer odluke zavise i od najmanjeg detalja.

– Sudija mora da bude skoncentrisan svake sekunde. Ponekad se desi da nije dobio poen onaj koji je prvi pao, nego onaj koji je imao namjeru da baci, a to su zaista detalji koji se jedva vide. Time je i ovo priznanje više laskavo za mene – istakao je Đumić.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime