Parking se ne pomjera, to se samo tlo sliježe!

Ovo što vidite na starom parkingu ispred Ginekologije UKC RS na Paprikovcu nije klizište. To je slijeganje tla koje ne ugrožava ni ljude ni objekte.

Ovo je danas rekao glavni projektant za izgradnju garaže vrijedne više od 30 miliona KM u sklopu UKC RS Spasoje Derajić. On je, kako prenosi srpskainfo, rekao da pukotine koje su se pojavile na Paprikovcu nisu klizište i da nema horizontalnog pomjeranja tla.

– Slijeganje parkinga je počelo i ranije. To je proces koji traje već godinama i nije istina da se pojavio tek sada kada je započeta gradnja podzemnih garaža. Uprkos tom slijeganju tla nema nikakve ugroženosti. Ovo je projekat podzemne garaže na četiri nivoa, ukupne površine od 73.995 metara kvadratnih, a broj parking mjesta je oko 2.300, plus 200 mjesta predviđenih za osobe s invaliditetom – kazao je Derajić.

Podsjećamo da se prije nekoliko dana na parkingu ispred Univerzitetsko-kliničkog centra RS pojavilo klizište, odnosno, kako Derajić kaže, slijeganje tla. Svega nekoliko metara dalje odvijaju se radovi na izgradnji parkinga i garaža UKC RS, a vrijednost radova je 35 miliona maraka.

Mještani banjalučkog naselja Paprikovac žalili su se da su direktno ugroženi gradnjom podzemnih garaža na četiri etaže. Duško Tadić je rekao da je plan gradnje parking prostora u tom dijelu za vozila UKC RS postojao i prije rata, ali da se od njega odustalo zbog podložnosti Paprikovca klizištima.

izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime