PDP nudi Vladi RS mobilnu bolnicu sa 20 odsto popusta

Mladi Partije demokratskog progresa montirali su danas u parku Mladen Stojanović pokretnu bolnicu koju su potom ponudili Vladi Republike Srpske sa 20 odsto popusta na cijenu od 4,6 miliona KM.

Predsjednik Mladih PDP-a IVan Begić podsjetio je da mobilna bolnica, za koju je Vlada RS izdvojila 4,6 miliona KM, već dva mjeseca stoji u Zalužanima nemontirana i pusta.

– Vidjeli smo da se desila nabavka pokretne bolnice koja je koštala 4,6 miliona KM, a nije montirana kompletno već dva mjeseca. Montirali smo funkcionalnu pokretnu bolnicu za jedan dan i ponudićemo Vladi RS da je kupi sa 20 odsto popusta. Bolnica je već u Banjoj Luci i Vlada RS ne mora da daje novac za transport – rekao je Begić.

Begić je rekao da neće prestati govoriti o spornim nabavkama te da će uskoro napraviti izložbu javinih nabavki koje su ugovorene sa, kako kaže, ljudima bliskim vlasti.

– Nama nije cilj zbijanje šalje na račun građana Republike Srpske, već želimo da ukažemo na propuste i na to da je neko vrlo ozbiljno potrošio 4,6 milona KM. Zakon o javnim nabavkama treba preimenovati u Zakon o telefonskim nabavkama, s obzirom na to da je Višković samo jednim telefonskim pozivom „skršio“ 4,6 miliona KM građanskog novca – rekao je Begić.

izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime