Policija umjesto kokaina pronašla proteine i kreatin?

0
338
Akcija "Vidikovac" (foto: Aleksandar Golić)

U nedavnoj akciji „Vidikovac“ policija je zaplijenila 35 kilograma marihuane i 1,2 kilograma kokaina. Međutim, IZVOR saznaje da prah koji je policija pronašla nije kokain nego – protein i kreatin!

Kokain je navodno pronađen u stanu jednog od uhapšenih u ovoj akciji Marka Strike (21). Policija je ovaj prah pronašla u teglama proteiona i kreatina, suplemenata za ishranu.

Aleksandar Jokić, advokat Marka Strike, za naš portal kaže da je njegov branjenik rekao da se u tim posudama nalaze samo proteini i kreatini i da o kokainu nema ni govora.

Aleksandar Jokić

– Čekamo vještačenje kako bismo sa sigurnošću mogli da kažemo da li je u pitanju kokain ili ne. Međutim, na osnovu spiska izuzetih stvari primjećuje se da nisu pronađeni ni instrumenti za vaganje droge, ni materijal potreban za pakovanje droge – kazao je Jokić.

On dodaje da to pobuđuje sumnju da se radi o kokainu. Zbog toga se, navodi on, čeka vještačenje koje treba da pokaže da li je policija zaplijenila kokain ili suplemente za ishranu.

Postupajući tužilac je predložio pritvor za pet osobauhapšenih u policijskoj akciji „Vidikovac“ zbog sumnje da su se bavili prodajom droge. Dvoje osumnjičenih sprovedeno je u Okružni sud Banja Luka, a troje u Osnovni sud.

Okružnom sudu predloženo je da pritvor odredi Filipu Milojeviću (21) i Sofiji Marković (20) zbog neovlašćene proizvodnje i prometa opojnim drogama. Oni se sumnjiče da su periodu od 2017. do 18. februara ove godine prodavali drogu na području Banje Luke.

Pritvor im je predložen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te da bi mogli ponoviti krivično djelo.

U Osnovni sud su sprovedeni Marko Kostić (23), Anastasija Borić (21) i Marko Strika (21).

G. Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime