ПОТКИВАЊE: Ти ћеш мени све доставити, па ћу ја видјети са Далидом!

0
266

Милан Тегелтија је пристао да му човјек којег је видио двапут у животу доведе човјека којег никад није видио у животу да причају о појединачном кривичном предмету о којем чланови ВСТВ-а не смију причати.

То је, отприлике, сажетак изјава које је протеклих дана давао предсједник Високог судског и тужилачког вијећа.

Документ ВСТВ-а број: 01-50-93-14/2015 од 9. фебруара 2015. године, насловљен као „деманти Слободној Босни“, доказује да чланови Високог судског и тужилачког вијећа НЕ СМИЈУ бавити појединачним предметима.

– Предсједник Тегелтија је у више наврата јасно истакао да ВСТВ БиХ нема мандат да се бави појединачним предметима, па тако наводи: принципијелно морам да кажем да уколико било које питање дотиче било које појединачне предмете у правосуђу, Високи судски и тужилачки савјет не може тим да се бави. То није његов посао. Ми у ВСТВ не можемо да се бавимо појединачним предметима. Ја као предсједник ВСТВ-а нити било ко у ВСТВ не може да разматра да ли је некакав судија или тужилац погријешио у одређеном предмету. То није оно што ми радимо – наведено је у акту којег је потписао Милан Тегелтија, међу корумпираним инспекторима СИПА-е познатији као Мића.

– Мића, оно што смо причали, друг – рећи ће инспектор Марко Панџа након што је за Тегелтијин сто, по претходном договору са предсједником ВСТВ-а, довео Нермина Алешевића, да попричау о појединачном предмету о којем чланови ВСТВ-а – не могу разговарати.

– Нермине, сједи – казаће Тегелтија, а онда ће упитати Алешевића шта има код Далиде.

Пола сата касније, након што је Тегелтија упознат о појединачном предмету и након што је дао упуте Алешевићу да Марку из СИПА-е прослиједи број појединачног предмета о којем чланови ВСТВ-а не смију да говоре, Мића је казао: „Ти ћеш мени све то доставити, па ћу ја видјети с Далидом“. Онда је шеф бх. правосуђа изашао из кафане у којој су остали бизнисмен Алешевић и посредник Панџа.

– Слушај друже, моја је улога овдје најнезахвалнија – казаће Панџа прије него ће започети процес поткивања.

Алешевић је избројао до двадесет, предао двије хиљаде марака инспектору Панџи, а овај је обећао да ће, по договору, пребацити пребацити њему, тј. Мићи. И, да, била је то трећа рата у низу.

– Он ће то завршити – казао је Панџа.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име