Restart predao inicijativu kojom traže zaustavljanje partijskog zapošljavanja

Članovi organizacije Restart Srpska predali su u Narodnu skupštinu inicijativu-peticiju „Konkurskom do posla“ kojom traže da se prekine partijsko zapošljavanje.

Oni podsjećaju da Zakon o sistemu javnih službi ne predviđa raspisivanje konkursnih procedura prilikom zapošljavanja u javnim preduzećima, fondovima i drugim institucijama.

Restart je skupio dovoljan broj potpisa u peticiji koju su organizovali u gradovima Republike Srpske. Inicijativom od Narodne skupštine traže usvajanje novog Zakona o sistemu javnih službi u Republici Srpskoj.

– Imali ste svi priliku da vidite da se Ujedinjena Srpska otvoreno hvali partijskim zapošljavanjem i zapošljavanjem parazita u javna preduzeća bez ikakvog konkursa što nije, makar ne još uvijek, nezakonito ali bi trebalo da bude. Mi ćemo ovom peticijom da se postaramo da to sprovedemo u djelo i da to pravno regulišemo – rekao je Stefan Blagić iz „Restarta“ prije predavanja inicijative u skupštinu.

Blagić je napomenuo da su članove Restarta na prilazu skupštini dočekali policajci, njih dvadesetak, koji su željeli da ih spriječe da priđu skupštini pod obrazloženjem da pripremaju javni skup ali ipak nije bilo većih problema. Konferencija za novinare je održana i inicijativa je predata u Narodnu skupštinu Republike Srpske.

Policija Republike Srpske u posljednjih nekoliko mjeseci selektivno pristupa građanima koji održavaju konferencije na javnim površinama ili jednostavno stoje na javnim površinama. Dok se jednima to brani i pokušava onemogućiti na druge građane, uglavnom članove vladajućih stranaka, ne obraća se pažnja.

Prije nekoliko dana Stefana Blagića i aktiviste „Restarta“ je, dok su prikupljali potpise za peticiju, u Novom Gradu fizički napao šef kabineta načelnika Novog Grada Milan Žujić.

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime