Села теслићке општине и даље без воде због политике

0
333
Село Растуша (фото: sr.wikipedia.org)

Министарство финансија Републике Српске одбило је захтјев Општине Теслић за кредитно задужење у износу од 2,8 милиона марака.

Општина Теслић је тражила овај кредит за финансирање изградње дистрибутивне и секундарне водоводне мреже у мјесним заједницама Осивица, Горња Радња, Укриница, Растуша, Чечава, заселак Љуљуг и Влајићи.

Општина Теслић није усвојила буџет општине за 2020. годину. Примјењује се привремено финансирање првог квартала 2020. године у висини једне четвртине буџета усвојеног за претходну годину, а отплата по одлуци за кредитно задужење планирана је почев од 1. марта – стоји у допису Министарства финансија РС.

Начелник Теслића Милан Миличевић за ИЗВОР каже да је одлука Министарства у поптуности исправна и додаје да је и раније упозоравао да ће се ово десити.

– Њихова одлука је правно утемељена. Министарство финансија је у праву. Уколико није усвојен буџет, нема кредита. Тако стоји у закону. А буџет није усвојен и то је главни разлог зашто овај кредит није одобрен – каже Миличевић.

Он додаје да су и процедурални разлози на које се позива Министарство такође тачни. Миличевић истиче да је и о томе говорио представницима скупштинске већине, али да нико на то није обраћао пажњу.

– Међутим, већина је донијела одлуку и добили смо одговор какав смо једино и могли добити. Ово је смишљена игра. Све је урађено да ова одлука не добије сагласност и да уђемо у изборну годину, а да не добијемо паре за водовод. Села и засеоци ће остати без воде. Био сам свјестан тога – рекао је Миличевић.

Шеф Клуба одборника СНСД-а у Општини Теслић Мишо Стојановић за наш портал каже да још није видио рјешење Министарства финансија РС и да о њему не може да говори.

– Сутра ујутро имамо скупштински колегијум и претпостављам да ћемо се тада упознати с тим рјешењем. Док не видим рјешење, не могу да га коментаришем – кратко је изјавио Стојановић.

Г. Дакић / izvor.ba

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име