Спортска дворана у Теслићу пред затварањем због нагомиланих дугова

0
593
Спортска дворана "Радолинка" (фото: tesliconline.com)

Вршилац дужности директора Спортског центра „Радолинка“ у Теслићу Драгиша Ковановић поднио је захтјев за одржавање ванредне Скупштине општине Теслић због великих проблема у раду ове установе која се налази пред затварањем!

У допису који је упућен начелнику Теслића стоји да је немогуће обезбиједити сигурност дјеце и осталих корисника дворане. Ковановић предлаже да се дворана затвори док се не обезбиједе средства за сигуран рад дворане, као и редовна средства за плате запослених.

– Дворана је у великим проблемима због нефунцкионалног система вјетродојаве, неисправне хидрантске мреже, непостојања Плана заштите од пожара и заштите на раду. Ту су и дуговања Пореској управи, Управном одбору, теслићком „Раду“ – навео је Ковановић у допису.

 

Начелник Теслића Милан Миличевић за ИЗВОР каже да су за овакво стање у спортској дворани криве управе – и актуелна и претходна. Он каже да су два директора погрешно руководила „Радолинком“.

– Општина обавезе према спортској дворани редовно испуњава. Сви остали су приходи њихови интерни уколико знају да их зараде, а очигледно је да не знају како да створе вишак пара – истакао је Миличевић.

Миличевић додаје да су управе „Радолинке“ направиле велике дугове. Дугови за порезе и доприносе износе више од 50.000 КМ, дуг за воду је већи од 20.000, а накнаде члановима Управног одбора износе преко 15.000 марака.

– То је основни разлог зашто је њихово функционисање угрожено. Рјешења су, наравно, могућа. Локална скупштина може да повећа буџетску ставку која се односи на спортску дворану, али питање је да ли скупштинска већина жели да то учини. Та дворана је била узоран колектив и била је веома успјешна – истакао је Миличевић.

Г. Дакић / izvor.ba

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име