Stanovnici Teslića optužuju „Lane“ za utaju poreza i nelegalnu baštu

Uprava za indirektno oporezivanje BiH primila je prijavu u kojoj stanovnici Teslića ukazuju na nepravilnosti u kafiću „Lane“ čiji je vlasnik Danko Trivunović, otac odbornika SNSD-a u SO Teslić Marka Trivunovića Laneta. Prijava je proslijeđena Republičkoj upravi za inspekcijske poslove. 

U prijavi se, između ostalog, navodi da je „Lane“ nelegalno izgrađen, odnosno dograđivan i da nikada nije dobio upotrebnu dozvolu iako radi već dvije godine. Objekat je, piše u prijavi, sagrađen uz sumnjivu dokumentaciju.

– Objekat je nelegalno priključen na gradske komunalne mreže, elektro, vodovod i kanalizaciju. Ispred kafića se nalazi bašta koja je nelegalno postavljena na opštinskom zemljištu za koje „Lane“ ne plaća nikakvu naknadu – stoji u prijavi koja je u posjedu IZVORA.

U prijavi se navodi da je ovaj kafić oštetio budžet Republike Srpske preko 20.000 maraka zbog neprijavljivanja radnika. „Lane“ je, ističe se u prijavi, utajio preko 50.000 KM direktnih i indirektnih poreza, jer je stanje zaliha i izdatih računa nikada ne podudaraju.

Republička uprava za inspekcijske poslove prijavu je proslijedila Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove Opštine Teslić.

Diskoteka „Lane“ u Tesliću radila je 20. juna i poslije ponoći, ali do danas niko nije kažnjen zbog toga. Opštinska inspekcija je utvrdila propuste, o čemu je IZVOR već pisao.

G. Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime