Технологија најсличнија природном људском оку

0
244

Специјална болница за офталмологију „Свјетлост“ Бања Лука, заједно са осталим клиникама из групације Свјетлост у региону, прва је добила тренутно најквалитетнија мултифокална сочива Synergy, компаније Johnson&Johnson.

Њихова невјероватна сличност са природним сочивом која омогућава пацијенту да већ након 24-36 сата види савршено на свим удаљеностима. Нусефекти скоро да не постоје, као што не постоји ни разлика у квалитету ноћног и дневног вида, што је код мултифокалних сочива претходних генерација представљало проблем.

– У остатку ове и почетком наредне године очекује нас још новитета на пољу офталмологије. Жеља нам је да сви људи у БиХ имају прилику да за свој вид добију оно што је тренутно на свјетском тржишту најквалитетније и с тим циљем смо узели и ова сочива која су права револуција на пољу мултифокала – изјавио је др Бојан Козомара, директор специјалне болнице за офталмологију „Свјетлост“ Бања Лука.

Козомара додаје да је довољно рећи да је проф. Габрић први имплантирао ова сочива у нашој регији, а ако хирург који је до сада направио преко 40.000 операција каже да су посебна, онда не треба сумњати у њихов квалитет и резултате.

– Ова сочива намијењена су свим особама које желе кориговати диоптрију за читање, а у исто вријеме не желе изгубити на квалитету вида на даљину и средњу даљину. Још једна од предности Synergy сочива је и непостојање „прелазних зона вида“, односно без обзира на то да ли се текст који се чита постави на 30 или 35 центиметара од ока, вид ће бити једнако добар. Досадашња мултифокална сочива нису имала ову могућност – казао је Козомара.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име