TI BiH prijavio Nešića i Čavića zbog sukoba interesa

Nenad Nešić

Transparency Internationalu BiH podnio je prijave za sukob interesa protiv v.d. direktora „Puteva Republike Srpske“ i poslanika u Parlamentu BiH Nenada Nešića i v.d. direktora „Elektrokrajine“ i poslanika u Narodnoj skupštini RS Dragana Čavića.

TI BIH je prijavu protiv Nešića uputio Komisiji za odlučivanje o sukobu interesa BiH, dok je prijava protiv Čavića upućena Komisiji za utvrđivanje sukoba interesa u organima vlasti RS, a zbog nespojivosti funkcija izabranog predstavnika i direktora javnog preduzeća.

– Nenad Nešić istovremeno obavlja funkciju v.d. direktora Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ i poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, dok Dragan Čavić istovremeno obavlja funkcije v.d. direktora Javnog preduzaća „Elektrokrajina“ i poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srpske – saopštio je TI BiH.

Dodaju da Zakon o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, kao i Zakon o sprečavanju sukoba interesa u organima vlasti Republike Srpske propisuju nespojivost funkcija direktora javnog preduzeća i izabranog predstavnika u vrijeme dok vrše javnu funkciju i šest, odnosno tri mjeseca nakon prestanka javne funkcije.

TI BiH je prije skoro godinu dana uputio prijavu i protiv Dragana Anđelića zbog kršenja Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti BiH, jer je nakon ostavke sa funkcije zamjenika direktora Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije imenovan na mjesto v.d. izvršnog direktora „Rudnika i termoelektrane Gacko“.

– Do danas nema rezultata po upućenoj prijavi s obzirom na to da još nisu imenovani članovi Komisije za odlučivanje o sukobu interesa ispred Predstavničkod doma i Doma naroda PSBiH – naveli su u TI BiH.

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime