ТИ БиХ пријавио Нешића и Чавића због сукоба интереса

0
95
Nenad Nešić

Transparency Internationalу БиХ поднио је пријаве за сукоб интереса против в.д. директора „Путева Републике Српске“ и посланика у Парламенту БиХ Ненада Нешића и в.д. директора „Електрокрајине“ и посланика у Народној скупштини РС Драгана Чавића.

ТИ БИХ је пријаву против Нешића упутио Комисији за одлучивање о сукобу интереса БиХ, док је пријава против Чавића упућена Комисији за утврђивање сукоба интереса у органима власти РС, а због неспојивости функција изабраног представника и директора јавног предузећа.

– Ненад Нешић истовремено обавља функцију в.д. директора Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ и посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, док Драган Чавић истовремено обавља функције в.д. директора Јавног предузаћа „Електрокрајина“ и посланика у Народној Скупштини Републике Српске – саопштио је ТИ БиХ.

Додају да Закон о сукобу интереса у институцијама власти БиХ, као и Закон о спречавању сукоба интереса у органима власти Републике Српске прописују неспојивост функција директора јавног предузећа и изабраног представника у вријеме док врше јавну функцију и шест, односно три мјесеца након престанка јавне функције.

ТИ БиХ је прије скоро годину дана упутио пријаву и против Драгана Анђелића због кршења Закона о сукобу интереса у институцијама власти БиХ, јер је након оставке са функције замјеника директора Агенције за превенцију корупције и координацију борбе против корупције именован на мјесто в.д. извршног директора „Рудника и термоелектране Гацко“.

– До данас нема резултата по упућеној пријави с обзиром на то да још нису именовани чланови Комисије за одлучивање о сукобу интереса испред Представничкод дома и Дома народа ПСБиХ – навели су у ТИ БиХ.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име