Уклоњени срце, истина и правда са ушћа Црквене у Врбас

0
354

Комунална полиција Града Бања Лука уклонила је помен плочу, обиљежја и двије дуње које су у недјељу на ушћу ријеке Црквене у Врбас засадили чланови групе „Правда за Давида“.

Члан групе „Правда за Давида“ Озрен Пердув каже да су се обраћали градској управи да им да одобрење за постављање мање мермерне плоче.

– Слали су нас из једног у другог одјељења да би нам на крају рекли да то није њихова надлежност, већ Водопривреде из Бијељине. И њима смо се обратили. Они нама још не шаљу никакав одговор, иако смо их подсјећали – казао је Пердув.

Пердув је данас уложио и жалбу на ово рјешење, али су плоча и дуње упркос томе уклоњени.

– Позивам Вас да не долијевате додатно уље на ватру и да додатно не дирате у ране свих нас који мјесецима тражимо само једно. Позивам Вас на договор и сарадњу. Као што сам написао, обраћали смо Вам се са жељом и молбом да добијемо одобрење за спомен плочу. Нико није услишио наше молбе. Плочу нисмо поставили, већ смо од природног материјала уредили тај простор. Умјесто да будемо похваљени за такав гест, пријети се рушењем онога што је урађено у знак сјећања на убијеног Давида Драгичевића. Молимо Вас да чим прије обуставите поступак спорног рјешења – написао је Пердув у жалби која је достављена Комуналној полицији Града Бања Лука.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име