Zbog mita uhapšeni pripadnici Jedinice Žandarmerije PU Gradiška

foto: Milan Pilipović

Pripadnici Policijske uprave Gradiška koji su danas uhapšeni zbog sumnje da su primili mito pripadaju Jedinici Žandarmerije, saznaje portal IZVOR. Jedan od četvorice uhapšenih je i rukovodeći kadar Jedinice Žandarmerije PU Gradiška. 

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsili su V.G., B.Š., N.D. i R.S. zbog sumnje da su primili mito.

– Policijski službenici su na društvenim mrežama došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da su ovi policijski službenici u toku noći 22. na 23. mart prilikom obavljanja poslova i zadatke iz svoje nadležnosti predviđenih planom Republičkog štaba za vanredne situacije, primili mito od više vozača kamiona, kako bi im oprostili uočene prekršaje. Sve mjere i radnje preduzimaju se pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva – rekla je portparol MUP RS Mirna Miljanović.

Ona je dodala da su oni odmah suspendovani i podnesena je inicijativa za pokretanje disciplinskog postupka.

-Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvaljuje građanima koji su sarađivali sa policijom na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela – poručila je Miljanovićeva.

G. Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime