„Zlatna malina“ za respiratore ide u ruke Republike Srpske (FOTO)

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je danas da je Republika Srpska za 50 respiratora izdvojila 7,8 miliona KM. Borenović smatra da je to bezočna pljačka narodnog novca.

On je dodao da su respiratori nabavljani po cijeni od 157.312 KM po komadu. Nabavna cijena respiratora je, kazao je on, 59.500 KM što je skoro 100.000 KM više od nabavne cijene.

– Tržišna cijena ovih respiratora je od 18.000 do 27.000 maraka. Da li je normalno da se respiratori plaćaju tri puta više nego što oni vrijede? Najskuplji respirator u FBiH je plaćen 105.000 KM. To je ona srebrna malina, a to jagodica-bobica za naše respiratore – kazao je Borenović.

Poslanik PDP-a u NSRS Draško Stanivuković rekao je da je vlasnik kompanije koja je nabavljala ove respiratore muž njegove savjetnice Ane Trišić Babić.

– Opet monopoli, opet rođaci, opet kriminalci počeli da pustoše ovu zemlju. U ratu krali oni koji nisu liniju vidjeli, sad rade isto. Šta treba još da se desi da građani shvate da su promjene neophodne. Anketni odbor NSRS je neminovnost i mora biti formiran – kazao je Stanivuković.

G.  Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime