Deponija u Ramićima: Kaja želi i smeće

deponija

Mladen Milanović Kaja od 2014. godine pokušava da se na ime „Čistoće“ upiše pravo svojine na objektu deponije u Ramićima, saznaje IZVOR.

Republička Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove dva puta je donosila rješenje kojim se Kajina „Čistoća“ proglašava vlasnikom deponije. Prvo rješenje je ukinuo Okružni sud Banja Luka, a drugo rješenje je i dalje u žalbenom postupku.

– Ovo drugo rješenje, koje je doneseno u obnovljenom postupku, karakteristično je po tome jer na osnovu njega „Čistoća“ postaje vlasnik i onih nekretnika, objekata i zemljišta koje je izgradio i kupio DEP-OT – kaže sagovornik našeg portala.

Deponijom u Ramićima je do jula 2004. godine upravljalo komunalno preduzeće „Čistoća“, a nakon toga nadležnost nad deponijom je preuzeo DEP-OT. Banjalučka  „Tržnica“, koja je u Kajinom vlasništvu, postala je većinski vlasnik banjalučkog komunalnog preduzeća „Čistoća“ u septembru 2016. godine.

Novi-stari direktor DEP-OT-a Novo Grujić za IZVOR kaže da je deponija u Ramićima u vlasništvu ovog javnog preduzeća i da nju niko ne može da uzme.

– U procesu privatizacije deponija je priključena „Čistoći“. Treba vidjeti kako je to urađeno. „Čistoća“ je tada imala pravo korišćenja te deponije. Kasnije nam je Grad Banja Luka vratio tu deponiju. Kada sam preuzeo DEP-OT, to je bilo poljoprivredno,a sada je to građevinsko zemljište sa svim upotrebnim dozvolama – kaže Grujić.

On dodaje da su u deponiju uloženi milionski iznosi i dodaje da niko nema pravo da je sada otme DEP-OT-u.

– Mi smo uredno platili sve. Nismo se zaduživali posljednjih šest godina. Ostalo nam je još tri i po miliona maraka kredita da isplatimo. Možda pojedini čekaju da to sve izmirimo, pa da dođu kada sve bude isplaćeno – kazao je Grujić.

Mladen Milanović Kaja za IZVOR kaže da je ovaj predmet „na sudu“ i dodaje da ne zna u kojoj se fazi nalazi.

– Grad je na nezakonit način uzeo to zemljište i osnovao DEP-OT. Ne postoji nijedan razlog da „Čistoća“ ne uknjiži svoju imovinu kao i ostala preduzeća koja su privatizovana. Grad Banja Luka je ujedno i vlasnik 30 odsto „Čistoće“ – kazao je Milanović.

G. Dakić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime