
Sastojci:
- 100 ml vode
- 100 ml mlijeka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika suvog kvasca
- 1 kašičica soli
- 2 kašike ulja
- 400 g brašna
Za fil:
- 200 g sitnog sira
- 200 g kačkavalja
- 1 jaje
- so
- kobasica, opcioni
Priprema:
Pomiješajte mlijeko i vodu, pa zagrijte dok ne bude mlako. Dodajte šećer i kvasac, pa ostavite da se kvasac aktivira. Zatim dodajte so i ulje, pa postepeno brašno. Zamesiti glatko tijesto i ostaviti da naraste. Za to vrijeme pripremite fil. Spojite sitni sir, rendani sir i jaje, posolite po ukusu. Dobijeno tijesto podijelite na jednake dijelove, otprilike šest. Svaku oklagijom razvucite u elipsu dužine do 20 cm.
Na tijesto stavite fil, pa krajeve zatvorite tako da dobijete oblik čamca. Uradite isto sa preostalim tijestom. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne porumeni. Gotove čamce premažite mješavinom ulja i vode, ostavite da se malo ohlade i poslužite.
BONUS VIDEO:
DJECA ĆE IH OBOŽAVATI Čamčići od tijesta sa nadjevom turske domaćice prave bar jednom nedeljno Aloonline.ba.