PALAČINKE BEZ OKRETANJA? Da, i to je moguće i idealno je za početnike

Palačinke su jedna od omiljenih poslastica u svijetu, brzo se prave, lako umijese i uglavnom nije potrebno da idete u prodavnicu jer sve sastojke imate kod kuće, pa su uvijek dobra ideja kada vam se jede nešto slatko.

Danas ih možemo pronaći u nekoliko verzija; od američkih koje su i kod nas postale trend, pa do onih klasičnih tankih ispunjenih pekmezom. Ovim receptom ćete dobiti veću količinu palačinki, pa je možete prilagoditi svojim potrebama.

Potrebno vam je:

– 4 bjelanca

4 žumanca

– 800 grama brašna

– 100 grama maslaca

– 800 mililitara mlijeka

– 150 grama šećera

– 2 vanilin šećera

– ulje za prženje

Priprema:

Mikserom umutite maslac, dodajte žumanca, pa naizmenično sipajte malo brašna i malo mlijeka. Postupak ponavljajte sve dok ne potrošite pripremljenu količinu brašna i mlijeka, kako vam se ne bi stvorile grudvice.

Umutite bjelanca u čvrst snijeg i dodajte ih u prvu smjesu, ali to radite postepeno. U posebnoj posudi izmiješajte vanilin i obični šećer, a ukoliko volite da isprobate različite ukuse, umjesto vanilinog šećera možete staviti rum šećer ili limun šećer. Trik za palačinku jeste u tome što se šećer dodaje dok je palačinka na tiganju, zbog čega ijesto dobije kremasti ukus.

Tiganj zagrijjte na srednjoj temperaturi, ubrusom ga premažite, a potom prelijte smesom za palačinke. Palačinku pospite šećerom i čekajte dok se donja strana ne ispeče. Kada je palačinka gotova, umotajte je i slažite u posudu s poklopcem da bi ostala meka i glatka, prenosi B92.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima