SLUČAJ U BIH: KRAO STRUJU ZA UZGOJ DROGE, JEDAN OD OPTUŽENIH SKLOPIO SPORAZUM SA TUŽILAŠTVOM

slučaj u bih: krao struju za uzgoj droge, jedan od optuženih sklopio sporazum sa tužilaštvom

Sporazum je prihvatilo Sudsko vijeće banjalučkog Okružnog suda, a presuda će biti izrečena u petak. U ovom slučaju razdvojen je postupak protiv Trnjanina, a također u toku su pregovori i u vezi s njegovim zaključenjem sporazuma.

Dvojac se tereti za neovlaštenu proizvodnja i promet opojnih droga.

Trnjanina osim toga terete i za krađu električne energije jer je laboratoriju u kojoj su proizvodili drogu nelegalno priključio na električnu mrežu.

Navodi se da je tako neovlašteno potrošio 22.127 kilovat sati električne energije te oštetio preduzeće “Elektrokrajina” za 4.151 KM.

Prema optužnici Trnjanin i Majstorac su od početka februara do 8. maja ove godine neovlašteno uzgajali indijsku konoplju i proizvodili marihuanu.

Kako se navodi oni su laboratoriju za uzgoj droge instalirali u pomoćnom objektu pored porodične kuće Trnjanina u mjestu Bok Jankovac kod Bosanske Gradiške.

Kako je tada saopćeno iz policije, vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 250.000 KM, a operativni podaci ukazuju da je droga bila namijenjena za krijumčarenje na područje Evropske unije.

(Nezavisne)

The post SLUČAJ U BIH: KRAO STRUJU ZA UZGOJ DROGE, JEDAN OD OPTUŽENIH SKLOPIO SPORAZUM SA TUŽILAŠTVOM first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima