Арсланагићу и Мићевићу уручени Кључеви града

0
411

На Свечаној академији која је синоћ, поводом Дана Града, одржана у Банском двору рукометашу Абасу Арсланагићу и књижевнику и преводиоцу Кољи Мићевићу уручено је најважније градско признање – Кључ Града.

– Овај град треба да буде поносан на бањалучки спорт, на спортисте. Не познајем ниједан град величине Бање Луке који је дао оволики број успјешних спортиста – изјавио је Арслангић. Мићевић је скренуо пажњу на значај ријечи „кључ“ која је, као и ријеч мост, веома битна да би се људи разумјели.

Златни грб Града добио је генерални директор компаније „М:тел“ Марко Лопичић, директор малопродајног ланца „Тропик“ Бојан Рисовић, генерални конзул Србије Владимир Николић и декан Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци Ранко Шкрбић.

– Наш град се гради и наш град се мијења. Циљеви су нам високи – поптуна урбана трансформација Бање Луке. Визију смо записали у новој стратегији развоја која је усвојена у децембру. Бања Лука 2018. године су и протести, смрт једног младића која је као ријетко који догађај дубоко узнемила град, подијелила друштво у ставовима и истинама. И даље чекамо одговоре. Град мора да живи безбједно и слободно, да се у њему може и славити и протестовати, да се поштују и закони и права, јер то је умијеће баланса живота у великој заједници – истакао је градоначелник Бање Луке Игор Радојчић.

С. Палија

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име