Arslanagiću i Mićeviću uručeni Ključevi grada

0
563

Na Svečanoj akademiji koja je sinoć, povodom Dana Grada, održana u Banskom dvoru rukometašu Abasu Arslanagiću i književniku i prevodiocu Kolji Mićeviću uručeno je najvažnije gradsko priznanje – Ključ Grada.

– Ovaj grad treba da bude ponosan na banjalučki sport, na sportiste. Ne poznajem nijedan grad veličine Banje Luke koji je dao ovoliki broj uspješnih sportista – izjavio je Arslangić. Mićević je skrenuo pažnju na značaj riječi „ključ“ koja je, kao i riječ most, veoma bitna da bi se ljudi razumjeli.

Zlatni grb Grada dobio je generalni direktor kompanije „M:tel“ Marko Lopičić, direktor maloprodajnog lanca „Tropik“ Bojan Risović, generalni konzul Srbije Vladimir Nikolić i dekan Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci Ranko Škrbić.

– Naš grad se gradi i naš grad se mijenja. Ciljevi su nam visoki – poptuna urbana transformacija Banje Luke. Viziju smo zapisali u novoj strategiji razvoja koja je usvojena u decembru. Banja Luka 2018. godine su i protesti, smrt jednog mladića koja je kao rijetko koji događaj duboko uznemila grad, podijelila društvo u stavovima i istinama. I dalje čekamo odgovore. Grad mora da živi bezbjedno i slobodno, da se u njemu može i slaviti i protestovati, da se poštuju i zakoni i prava, jer to je umijeće balansa života u velikoj zajednici – istakao je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojčić.

S. Palija

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime