ДАРКО МОМИЋ: Идемо на Марс, идемо на Марс…

0
546
Darko Momić Godišnji plan i Zoran Kesedžija

Да ли су политичари заслужили годишње одморе је реторичко питање, јер је сигурно да би већина на то питање одговорила да „нису“, при чему такав одговор ствара забуну зато што исти политичари годинама уназад добијају највеће повјерење бирача, па се онда поставља питање зашто онда већина сматра да не заслужују одмор, јер…

Реторичко, разумијете?! Зато је много једноставније покушати одговорити на питање гдје би највиши званичници Српске могли на (не)заслужени годишњи.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик нема неку посебну дестинацију за коју је везан – може Кипар, може и Фрушка гора, а вјероватно негдје има и неку своју некретниницу, па може и тамо, али проблем је што не зна коме ће оставити заставу Републике Српске на чување, јер и Мишо Партало мора мало да одмори. Али излазили су њих двојица и из много тежих ситуација.

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић вјероватно ће у неко љетовалиште на енглеском говорном подручју или бар тамо гдје добро говоре енглески да може сита да се исприча с неким. Пошто је недавно боравила у Америци, сад би могла на британско острво посјетити Кембриџ, јер ће ваљати радити нешто и послије истека мандата.

Премијер Српске Радован Вишковић, све су прилике, одмор ће провести радно и можда одвојити један викенд да изађе у лов на срндаћа. Не могу сви ни одмарати, мора неко чувати Републику Српску.

Први парламентарац РС Недељко Чубриловић са одмора ће водити посебну сједницу Народне скупштине РС. Лијепо од њега, поготово што то не ради током године.

Нови шеф СДС-а Мирко Шаровић одмор ће искористити да научи стихове пјесме „Од избора два путића воде к двије странке“. Не брини, Мирко, који год изабереш, сигурно ћеш погријешити.

Његов претходник на челу СДС-а Вукота Говедарица на годишњи сигурно неће у Бијељину, Теслић, Источну Илиџу и тамо гдје је СДС побиједио на прошлогодишњим изборима.

Министар безбједности БиХ Драган Мектић љетоваће на twitteru, јер му је то однедавно постала омиљена дестинација.

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић „неће ниђе“. Он ће заглавити или на неком кружном току или на пројекту за мост у Доцу или ће га неко блокирати на twitteru, па неће моћи на годишњи.

Кандидат за градоначелника Бање Луке Драшко Станивуковић посјетиће Никон центар у Јапану, јер је чуо да су тамо најбоље камере.

Небојша Вукановић одмор ће провести бројећи тужбе за клевету у родној Херцеговини, можда скокне до Дубровника да види шта је са имовином Српске православне цркве или посјети мљекару Пађени чисто да види хоће ли отуда извући живу главу.

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак покушава да пронађе дестинацију на којој није био, али како год заврти глобус и убоде прстом – већ виђено. Вјероватно му је зато омиљена пјесма „Идемо на Марс, идемо на Марс“.

Горан Дакић није политичар, иако неки сматрају да мало и јесте, али није ни битно. Спомињем га зато што је синоћ промовисао друго издање романа „Петодинарке“. И на промоцији су биле бројне колеге из Удружења новинара РС, што је за сваку похвалу, али то му није помогло да са себе скине ореол страног плаћеника, јер није пало у заборав да је прво издање „Петодинарки“ изашло у – Загребу. Кога брига што је издавач Српско културно друштво „Просвјета“, шушке су стране.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име