ДАРКО МОМИЋ: Кадровска опозиција

0
431
stiker

Формираће се нови Савјет министара. Некада. И без фотеља ће остати Драган Мектић и остали министри, њихови замјеници и други функционери Савеза за промјене.

Наградно питање је кога од њих би запослили у својој фирми?! Рецимо, поуздано знам да би Марко Ентеринг Кнежевић дао Драгану Мектићу да лакира паркете, јер вјерује да би мање лупао када би се надувао лака.

Али шта би још у реалном сектору могао да ради актуелни министар безбједности и његове страначке колеге и коалициони партнери? Ако мене питате, Мектић би могао да буде професионални вођа навијача, јер то има доста додирних тачака са оним што је радио у протекле четири године.

Дакле, да води навијаче на трибинама, али да не учествује директно у игри, као што је водио министарство без стварне надлежности за борбу против криминала и корупције. Затим да псује мајку судијама (и тужиоцима), као и до сада. И на крају да послије изгубљене утакмице све око себе оптужује за лош резултат, као рецимо Цицка за пораз на изборима.

Шеф бх. дипломатије Игор Црнадак за вријеме министровања је стекао све референце да без икаквих проблема може да замијени најпознатијег свјетског путника и заштитно лице туристичке компаније „Кон Тики“ Слободана Мићића у вођењу гледалаца по најатрактивнијим свјетским дестинацијама кроз популарну емисију „Свет на длану“.

Министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић може без проблема да отвори фарму пилића, јер је доказао да и те како зна да прода пилетину. А неће сигурно морати да брине ни за почетни капитал за отварање фарме, јер ће ваљда моћи да добије неки кредит од ЕБРД-а кад их је недавно онако лијепо угостио.

Рекао бих вам и шта би у приватном сектору могли да раде и замјеници министара из реда српског народа, али шта вам значе имена попут Предраг Јовић или Горан Ћосић? Овај први је инжењер пољопривреде и замјеник министра за људска права и избјеглице. Дакле, потпуно једно с другим, а кад се томе дода детаљ из биографије да је био и предсједник Одбора за ревизију Павловић банке, онда је јасно да човјек све зна да ради, али цијенећи искуство које је у министарству стекао у области људских права, можда би могао да се снађе у некој НВО која се бави заштитом права мањина, рецимо сексуалних.

Горан Ћосић је из Српца и кадар је Чавићевог НДП-а. Каријеру је почео као руководилац набавке, наставио као директор овдје и ондје, био предсједник СО Србац, а на функцију замјеника министра дошао са позиције савјетника директора. Значи, ако вам треба руководећи кадар, право у, гле чуда, Србац.

Предсједник ВСТС Милан Тегелтија могао би да ради у пошти и да разврстава поштанске предмете по вриједности. Авдо Авдић зна зашто.

Бивши члан Предсједништва БиХ Младен Иванић као дугогодишњи универзитетски професор могао би да се врати на своје радно мјесто и да настави да се бави професорским послом. Е па не би могао! Ал’ зато Ћеранић може да буде декан. Ово није смијешно.

Шеф Клуба посланика СНСД у Представничком дому Сташа Кошарац може да буде сомелијер (то су они ликови што се као разумију у вина). Само што би Кошарац био тај сомелијер за ракију. Како зна да нахвали своју ракију кад треба да је прода на Јахорини, знаће да нахвали и туђу. И да заради коју марку. А могао би да ради и као уредник. Свакако је научио да говори појединим извођачима новинарских радова из Источног Сарајева шта да пишу.

Шеф Клуба српских делегата у Дому народа Средоје Новић могао би… (Ма ништа, ништа, Средоје, шалим се ја мало. Како се оно правилно каже – СзП или СзУП?! А ово друго, је ли?! Савјет за заштиту уставног… Аха, аха, добро. Шта? Поздрављате ме традиционалним поздравом припадника служби безбједности – чујемо се. Довиђења!)

А и читамо се. За седам дана.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име