ДАРКО МОМИЋ: Тужибабе по службеној дужности

0
616
Darko Momić Godišnji plan i Zoran Kesedžija

Бивши народни посланик, бивши делегат у Вијећу народа и бивши савјетник српског члана Предсједништва БиХ Велимир Сакан тужбом против општине Котор Варош којом тражи одштету од скоро 5.000 марака за штету коју су на његовом ауту проузроковали пси луталице дао је идеју бројним политичарима зашто све могу да поднесу тужбе и траже одштету из овог или оног буџета. Успјели смо да откријемо ко је све пустио машти на вољу кад су у питању тужбе.

Милорад Додик повукао је тужбу коју је поднио против Додика Милорада зато што је изгубио вјеру у правосуђе након што је у јавност доспјела афера „поткивање“.

Потпуно супротно од Додика поступио је – ко би други него Драган Мектић – који је поднио тужбу за клевету против себе. Зашто? Зато што му је недостајала још само једна до јубиларних стотину. Не тражи никакву одштету.

Премијер Српске Радован Вишковић поднијеће тужбу против Федерације БиХ и УИО БиХ због штете коју РС трпи неравноправном расподјелом средстава од ПДВ-а. Хоће, мајке ми!

Драшко Станивуковић тужио „Путеве Републике Српске“ зато што су издувни гасови из возила која пролазе поред његове родитељске куће оштетили ковану ограду. Тражи бесплатно паркинг мјесто за постављање штанда за потписивање петиција.

Недељко Чубриловић тужио је Службени гласник РС због кашњења у објављивању аката усвојених у Народној скупштини РС. Не тражи одштету, већ референдум о Суду и Тужилаштву БиХ.

Удружење Јадовно 1941. тужило Удружење новинара РС због тврдњи да њихови активисти не могу истовремено бити и новинари и извјештавати са годишњица обиљежавања страдања Срба у комплексу усташких логора смрти Јадовно-Госпић-Паг. Траже одштету у страној валути и да убудуће чланови Удружења БХ новинари извјештавају са српских стратишта. Али да не носе никакве беџеве.

Никола Шпирић тужио високог представника Валентина Инцка зато што му прокишњава стан у Бечу. Тражи гашење ОХР-а и замјену кровних прозора.

Др Владо Ђајић тужио Град Бању Луку због неиздавања локацијских услова за нови паркинг код УКЦ РС. Тражи да Боби Станаревић буде градоначелник.

Змај од Шипова тужио Републику Српску зато што му три краве нису остале стеоне чиме му је нанесена материјална штета од 3.000 КМ, а одштету тражи од општине Котор Варош. Ангажовао је вјештаке и вјерује да ће општина стати иза тога. Буди Бог с нама.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име