Има ли пилота у авиону: Пренос надлежности или велика злоупотреба?

0
280

Авион и хеликоптери Републике Српске биће убудуће, поред функционерима Српске, на располагању и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику. Влада Републике Српске је на сједници 21. фебруара ове године допунила Уредбу о оснивању Ваздухопловног сервиса Републике Српске и на тај начин омогућила да овај сервис користи и члан Предсједништва БиХ из РС.

Предсједник Партије демократског прогреса Бранислав Бореновић каже да су авион и хеликоптери ионако одувијек били на располагању само Додику и високим функционерима СНСД-а.

– То су летећи објекти у функцији предсједника СНСД-а. Уједно је ово и први пренос надлежности на почетку Додиковог мандата. Влада Републике Српске је пренијела своје објекте на ниво БиХ – казао је Бореновић.

Лидер СДС-а Вукота Говедарица сматра да ово није пренос надлежности већ велика злоупотреба ресурса Републике Српске коју користи Милорад Додик.

– Да ли ико може да замисли шта би се десило да је тако својевремено поступио Младен Иванић? Како би реаговали Додик и његови трабанти? Ово у коначници одређује само једно – центар власти и одлучивања је тамо гдје се налази лидер СНСД-а. Ако је он премијер, онда је то у Влади. Ако је предсједник РС, онда је у Палати. Ако је члан Предсједништва БиХ, онда је у Сарајеву – истакао је Говедарица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име