Ivan Begić uhapšen zbog nanošenja tjelesnih povreda (VIDEO)

foto: blmojgrad.com

Predsjednik Mladih PDP-a Ivan Begić uhapšen je danas, a na teret mu se stavljaju tjelesna povreda i oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

Podsjećamo, Begić je juče učestvovao u incidentu koji se dogodio ispred ulaza u Fabriku obuće „Bema“. Portal „gerila“ prenosi da je Begić pozvan na saslušanje prvo sinoć, ali je poziv prolingiran za danas u 11 časova zbog njegovog odbijanja da izlazi za vrijeme policijskog časa.

Kada je došao na saslušanje Begić je uhapšen. To za „gerilu“ tvrdi poslanik PDP-a Draško Stanivuković. Stanivuković tvrdi da advokatu nije dozvoljen kontakt sa uhapšenim Begićem, kao i da se ne dozvoljava da mu se dostavi suva odjeća. Stanivuković tvrdi da ima informacije da je Begić danas završio u službi hitne pomoći.

– Mi smo juče po pozivu nekoliko radnika fabrike „BEMA“ otišli da vidimo i da snimimo kako radnici u punim autobusima i pored virusa korona odlaze i dolaze na posao. Kada smo počeli da snimamo sa javne površine prvo nam je prišao portir, a zatim i još jedan radnik koji su počeli da nas vrijeđaju i da prijete. Portir je pokušao da uzme telefon Ivanu u dva navrata – kazao je Stanivuković. 

Drugi put kada je radnik pokušao da mu uzme telefon Begić je podigao ruke da se odbrani i ovaj je udario u ruke. Nakon toga su otišli.

– Rekli su nam da ćemo vidjeti šta će biti ukoliko objavimo snimak i fotografije. Begić će provesti 24 sata u pritvoru. Ovo je montirana situacija. Na snimku se vidi ko je koga prvi napao. Suština je u ugroženim pravima radnika, a ovo je skretanje sa te teme – istakao je Stanivuković.

On za IZVOR dodaje da vlast u Srpskoj uvijek skreće pažnju javnosti sa važnih tema. Tako je, kaže on, bilo i u prethodnim slučajevima.

– Tako su se ponašali i kada je bila aktuelna afera „pelene“, tako su se ponašali kada me je Lukač udario. Pa je ispalo da sam ja udario Lukača, kao što je sada ispalo da je Begić udario ovog radnika, a vidi se da se zapravo desilo obrnuto. Naš zaadatak je da ukažemo na probleme, ništa više – kazao je Stanivuković.

Fabrika BEMA jedno je od preduzeća koje i dalje radi i gdje svakodnevno više od stotinu radnika dolazi na posao. Direktor te fabrike Marinko Umičević koji je upravo iz PDP-a prije nekolio godina prešao u SNSD tvrdio je da njegova fabrika ne može izdržati gašenje proizvodnje. BEMA je u vlasništvu dva privatnika iz Slovenije. Umičević je na Facebooku objavio fotografije portira koji je došao u sukob sa Begićem.

foto: facebook profil Marinka Umičevića

Iz fabrike BEMA su objavili i saopštenje u vezi sa čitavim slučajem.

Policijska uprava Banjaluka primila je prijavu radnika obezbjeđenja banjalučke Fabrike obuće „Bema“ da je napadnut ispred ove fabrike, javlja ATV.

– Oko 14.55 časova u PS Banja Luka Obilićevo prijavio je V.D. iz Karanovca da je fizički  napadnut od strane jednog NN lica, u blizini tvornice obuće „Bema“. Policijski službenici su na licu mjesta zatekli prijavitelja, Draška Stanivukovića, Ivana Begića i Nikoliju Mušić – kazali su za ATV.

 

G. Dakić / izvor.ba / gerila.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime