Maske bez deklaracije u Bogdanićevoj apoteci dvije KM

Firma iz Federacije BiH prodala je juče apoteci „Banja Vrućica“ 4.000 maski za lice po cijeni od 1,45 KM bez PDV-a po komadu, saznaje portal IZVOR. U apoteci se ove maske prodaju za dvije KM, a sagovornici našeg portala kažu da na maskama ne postoji deklaracija.

Deklaracija je, kako ističu naši sagovornici, više nego neophodna, jer u apoteci „Banja Vrućica“ tvrde da se ove maske mogu prati, ali na njima ne piše kako i na kojoj temperaturi.

– U apoteci kažu da se maska može prati više puta, ali kvalitet maske je takav da se može eventualno oprati dva puta. Takođe ne znamo od koga su kupili ove maske, taj podatak je sakriven. Ne znamo ništa o kvalitetu maske, o tome ko je proizvodi i kako se pere – kaže naš sagovornik.

Iz „Banje Vrućice“ kažu da su maske platili po cijeni od 1,45 KM bez PDV-a, a da prodajna cijena iznosi dvije marke sa uračunatim PDV-om i obračun je urađen po zakonskim normama. Podatak o dobavljaču je sakriven.

– Napominjemo da su ovo jedine maske koje smo juče uspjeli nabaviti na tržištu i da se one mogu i prati, pa im je zbog toga cijena nešto veća. U narednim danima potrudićemo se da na tržištu dođemo i do jeftinijih maski čija će i prodajna cijena biti niža – kazali su u „Banji Vrućici“.

Direktor „Banje Vrućice“ i bivši ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Dragan Bogdanić za IZVOR kaže da nabavka ovih maski nije nikakva atrakcija.

– To što smo maske donirali vrtićima nije izazvalo interes javnosti. Ili što smo dali hotel za karantin. U pitanju su maske koje su višekratne i koje se mogu prati. Sve maske koje smo nabavili prodane su za tri sata – kazao je Bogdanić.

On dodaje da će sutra u prodaju imati i manje kvalitetne maske koje će manje koštati. Cijena maski u Srbiji je, kako je rekao, 120 dinara ili jedan evro.

– Nama je bitno da se narod zaštiti, a ne da pravimo biznis. Zato smo maske i podijelili vrtićima i policiji i zato smo dali hotel za karantin. Dajemo i hranu za pet višečlanih porodica, odnosno za 27 članova – kazao je Bogdanić.

Bogdanić nije želio da kaže od koga su maske nabavljene. IZVOR nezvanično saznaje da je u pitanju kompanija iz Federacije BiH.

Ranije smo objavili da je „u poslu“ sa maskama i predsjednica Gradskog odbora Ujedinjene Srpske u Doboju Rankica Panić.

G. Dakić / izvor.ba

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime