Ne prestaje lov na krupnu divljač u Lovačkom udruženju „Motajica“

foto: lovcirs.com

Nisam uhvaćen ni u kakvom krivolovu. Odobrenje za lov izdato mi je na mjesec dana. Jasno je da nisam mogao sam sebi da izdam ovo odobrenje. Puška i dvogled su mi oduzeti na nezakonit način i to će lovočuvar morati da objasni disciplinskom tužiocu i tužilaštvu. 

Ovo za IZVOR kaže Elvir Telić kome je lovočuvar LU „Motajica“ iz Dervente Željko Mišić nedavno oduzeo pušku i dvogled navodeći da ga je uhvatio u krivolovu. Mišić je, kaže Telić, pušku i dvogled oduzeo na nezakonit način.

– Odobrenja za lov uzimam više od tri godine. Odobrenje od mjesec dana ne dobijam samo ja, već 80 odsto udruženja. To svakako nije bio krivolov, jer sam imao odobrenje na mjesec dana. Mišić je tvrdio da to nije moguće, da se odobrenje ne može izdati na mjesec dana, ali to neka procijene policija i sud – kaže Telić.

Priča o neregularnostima u LU „Motajica“ počela je nakon što je IZVOR objavio da se odbornik SNSD-a u SO Derventa Darko Bećarević povlači sa mjesta predsjednika „Motajice“. Sagovornici IZVORA su rekli da je Bećarević priunuđen da se povuče sa mjesta predsjednika, jer je potpisao sporno odobrenje.

Bećarević je kasnije to demantovao i istakao da on ne potpisuje odobrenja, već to radi glavni lovovođa Dušan Kuzmanović koji je takođe negirao da je potpisao odobrenje za lov Teliću.

– Ne znam zašto je Kuzmanović to izjavio kada je jasno da je on potpisao to odobrenje. Ali, to nije problem. Problem je u tome što mi je Mišić oduzeo pušku i dvogled bez prisustva policije! Lovočuvar to ne smije da radi. Odakle lovočuvaru pravo da oduzima oružje? Zna se da to jedino policija može da radi. MIšić je bio dužan da zove policiju – kazao je Telić.

On dodaje da mu je Mišić oduzeo pušku, dvogled i tri metka i to je držao kod sebe osam dana. Telić se obratio upravi „Motajice“ i pitao ih kako je moguće da mu lovočuvar oduzima pušku u trenutku kad ima odobrenje za lov.

– Nisam želio da se raspravljam sa Mišićem. Predao sam mu pušku, a uprava Udruženja je kasnije rekla da je pogriješila što je dala odobrenje na mjesec dana. To sa mnom nema nikakve veze, jer ja niti sam potpisao, niti sam sebi dao odobrenje. Uporedili su odobrenje sa kopijom iz arhiva i vidjeli su da ništa nije promijenjeno – kazao je Telić.

Mišić je na naša pitanja prošle sedmice kratko odgovorio:

– Samo vi radite svoj posao. 

Kuzmanović, sa druge strane, tvrdi da ništa nije potpisao. On dodaje da ima sva odobrenja i da na tom odobrenju ne stoji njegov potpis.

– Mi ćemo sve to riješiti putem suda. Neću dozvoliti da me sklone. Imam sva odobrenja i lijepo se vidi koja sam potpisao. Rade šta hoće. Nema manje ustanove, a većeg kriminala. Ja se bojim za svoju sigurnost i zato ću sve što imam reći putem nadležnih institucija. Neka oni urade svoj posao kako treba i istina će izaći na vidjelo – kazao je Kuzmanović.

G. Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime