Podnesena žalba zbog loših uslova u karantinu u „Posavini“

Grupa građana bošnjačke nacionalnosti uputila je žalbu Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH zbog onemogućavanja vjerskih običaja za vrijeme sedmodnevne izolacije u teslićkom hotelu „Posavina“.

U žalbi, koja je upućena i Republičkom štabu za vanredne situacije, navodi se da je ovoj grupi građana onemogućen post za vrijeme mjesece Ramazana. Oni navode da im je za jelo ponuđena neadekvatna hrana, odnosno svinjsko meso.

– Postio sam, ali mi nisu donijeli adekvatnu hranu. Dobio sam svinjsko meso. Taj karantin je katastrofa. Po tri-četiri dana ne mjere temperaturu. Ženama sa djecom ne donose obroke na vrijeme. Rekli su da će me izbaciti, jer sam se žalio na uslove u karantinu. Rekli su i da će mi pisati krivičnu prijavu i da će mi oduzeti mobilni telefon – kazao je za IZVOR Jamin Kunić.

U žalbi stoji da su Bošnjacima u „Posavini“ povrijeđena ljudska prava.

Načelnik Kriznog štaba u Tesliću Dule Borić za naš portal kaže da u „Posavini“ nisu prekršena ni ljudska, ni vjerska prava. On ističe da su svi koji su bili smješteni u karantin mogli da dobiju hranu kakvu su htjeli.

– Sve je bilo maksimalno korektno, samo je jedan čovjek pravio probleme. Bio je drzak. Psovao je i vrijeđao sve koji su radili u „Posavini“. Niko se osim njega ni na šta nije žalio. Imali smo probleme s njim svaki dan – kazao je Borić.

G. Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime