Pomozimo skupa: Mozaiku prijateljstva neophodne donacije hrane

0
40
foto: eTrafika.ne

Humanitarnoj organizaciji „Mozaik prijateljstva“ iz Banje Luke neophodna je pomoć u obliku donacija hrane i sredstava za higijenu!

Uz pomoć ove organizacije prehranjuje se oko hiljadu ljudi na području Banje Luke, dok je zbog situacije sa virusom korona taj broj znatno veći. Zbog ograničavanja rada i kretanja, dio građana je izgubio ionako skromna primanja te nemaju načina da se prehrane.

– Svakog dana nam dođe veliki broj naših sugrađana i traži pomoć. Trenutno namirnice dijelimo u našim prostorijama, dok starima i nepokretnima pomoć vozimo kući, ali jednostavno nemamo dovoljno kapaciteta za sve. Naše zalihe su iscrpljene – kazao je predsjednik ove organizacije Miroslav Subašić.

Akciji se mogu priključiti sva fizička i pravna lica, uplatom novca na račun broj 5621008002257169 otvorenog u NLB banci. Donacije hrane i sredstava za higijenu možete donijeti u prostorije „Mozaika prijateljstva“, ulica Cara Lazara 20. Za sve dodatne informacije možete se javiti na broj telefona 051/962-832.

Potrebni prehrambeni proizvodi:

Ulje
Konzerve, paštete, mesni naresci
Mlijeko
Salame i hrenovke
Kobasice
Svježe meso (junetina i piletina)
Riba
Svježe paprike
Bijeli i crveni luk
Mrkva
Pasulj
Kupus
Riža
Makarone
Smrznuto povrće
Jaja
Pavlaka
Sir

Što se tiče sredstava za higijenu, najpotrebniji su :

Šamponi
Domestos
Deterdžent za suđe
Deterdžent za veš

Podsjećamo da je Grad Banja Luka formirao sistem dostave hrane i lijekova osobama koje ne mogu same ići u nabavku, ali taj način rada nije pogodan za socijalno ugrožene građane jer su korisnici prinuđeni da plate proizvode koji im se dostavljaju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime