„Pravda za Davida“ dobila spor protiv Grada Banja Luka

Uklanjanje dunjā i kamenog srca na obali Vrbasa gdje je pronađeno tijelo Davida Dragičevića nije bilo u skladu sa zakonom. 

Okružni sud u Banjoj Luci uvažio je tužbu člana grupe „PRavda za Davida“ Ozrena Perduva i poništio je akt Grada Banjaluka u predmetu komunalnog postupanja, odnosno uklanjanja predmeta i stvari sa javne površine.

Komunalna policija, koja se nalazi u nadležnosti Grada Banja Luka, donijela je 8. aprila 2019.godine zaključak kojim je naloženo NN licu da ukloni stvari i druge predmete, uključujući dvije sadnice dunja, sa javne površine u ulici Gorana Radulovića Bimbe, odnosno sa mjesta gdje je napravljeno „Davidovo srce“ koje asocira na lokaciju na kojoj je pronađen David Dragičević.

Perduv se žalio na ovaj zaključak komunalnog policajca, ali je gradonačelnik Banje Luke odbio njegovu žalbu kao neosnovanu, pa je kompletan slučaj dobio sudski epilog. U presudi Okružnog suda navodi se da odluka gradonačelnika Igora Radojičića nepravilna i nezakonita, uz napomenu da je  riječ o konfuznom i kontradiktornom slijedu akata.

U presudi Okružnog suda se zaključuje da je rješenje Gradonačelnika nepravilno i nezakonito, da su akti izdati od strane komunalne policije i Gradonačelnika konfuzni i kontradiktorni, da je ponašanje komunalne policije potpuno proizvoljno i neutemeljeno i uz potpuno ignorisanje opštih poznatih činjenica.

– Ovo je za nas i te kako važna presuda koja potvrđuje da se za istinu i pravdu vrijedi boriti. Naša borba ne prestaje. Davno smo rekli – Idemo do kraja – kazali su iz „Pravde za Davida“.

izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime