Radnici RTRS-a prijete štrajkom, uprava ćuti

Radnici Radio-televizije Republike Srpske spremaju štrajk, jer menadžment ove kuće nije odgovorio na njihove dopise u kojima je precizirano kršenje radničkih prava.

Predstavnici Nezavisnog sindikata radnika RTRS-a za IZVOR kažu da uprava RTRS-a nedjeljama ignoriše zahtjeve sindikata.

– Uprava kuće iznosi neistine. Poput one da je prosječna plata na RTRS-u 1.071 KM. Raspon koeficijenata iznosi od 3,7 do 8,4 i to pokazuje da su ugovorene plate za nekoliko ljudi abnormalne. Iznijeli su i podatak da su izmirene sve obaveze prema PIO, ali to nije tačno, jer postoji rupa od godinu dana – kažu za naš portal članovi sindikata.

Oni ističu da nisu izmireni doprinosi od 1. juna do 31. decembra 2016. godine. Članovi Nezavisnog sindikata kažu za IZVOR da ugovorene plate iznose između 3.000 i 5.000 maraka i u takvim uslovima jasno je da radnici ne mogu da računaju na plaćanje doprinosa.

– Nezavisni sindikat radnika traži povećanje plata, sistematizaciju radnih mjesta i donošenje Pravilnika o platama. Odgovora na naše zahtjeve nema. Odgovora nema, ali ima zastrašivanja. Mi samo želimo da dobijemo ono što nam pripada. Tražimo odgovore na naše zahtjeve – rekli su članovi sinditaka RTRS-a.

Na naše pozive i poruke nisu odgovarali v.d. generalnog direktora RTRS-a Milan Trbojević, predsjednik UO RTRS-a Dalibor Račić i član UO RTRS-a Slobodan Bošković.

G. Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime