Ресторанске дилеме: Дуњевачу има ко да пије

0
349
dunjevača
foto: avaz.ba

Точење алкохола у ресторану Народне скупштине Републике Српске није забрањено. На „лагеру“ скупштинског ресторана увијек има пива и жестоког пића које се точи „по потреби“.

У Угоститељском сервису Републике Српске за ИЗВОР кажу да не постоји одлука којом је точење алкохола у ресторану Народне скупштине забрањено.

– Таква одлука никада није донесена. Алкохола има и служи се у посебним приликама. Најчешће се служи током пријема и свечаности, јер и друге институције понекад користе скупштински ресторан за властите потребе. Алкохол не би требао да се служи док траје скупштинско засједање, али то није забрањено – рекли су у Угоститељском сервису.

У Народној скупштини кажу да је „правилима понашања Службе Народне скупштине точење алкохола забрањено је за вријеме одржавања сједница Народне скупштине“.

Недавна полемика међу посланицима о фискалним рачунима који се (не) издају у скупштинском ресторану завршила је расправом да ли се и коме служи алкохол. Фискални рачуни су показали да се у ресторану пила дуњевача, а најдебљи крај су, како сазнајемо, извукли конобари који су морали да „предају рапорт“ по оба питања – и поводом фискалних рачуна и поводом алкохола.

Г. Дакић/izvor.ba

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Унесите коментар
Унесите име