Restoranske dileme: Dunjevaču ima ko da pije

dunjevača
foto: avaz.ba

Točenje alkohola u restoranu Narodne skupštine Republike Srpske nije zabranjeno. Na „lageru“ skupštinskog restorana uvijek ima piva i žestokog pića koje se toči „po potrebi“.

U Ugostiteljskom servisu Republike Srpske za IZVOR kažu da ne postoji odluka kojom je točenje alkohola u restoranu Narodne skupštine zabranjeno.

– Takva odluka nikada nije donesena. Alkohola ima i služi se u posebnim prilikama. Najčešće se služi tokom prijema i svečanosti, jer i druge institucije ponekad koriste skupštinski restoran za vlastite potrebe. Alkohol ne bi trebao da se služi dok traje skupštinsko zasjedanje, ali to nije zabranjeno – rekli su u Ugostiteljskom servisu.

U Narodnoj skupštini kažu da je „pravilima ponašanja Službe Narodne skupštine točenje alkohola zabranjeno je za vrijeme održavanja sjednica Narodne skupštine“.

Nedavna polemika među poslanicima o fiskalnim računima koji se (ne) izdaju u skupštinskom restoranu završila je raspravom da li se i kome služi alkohol. Fiskalni računi su pokazali da se u restoranu pila dunjevača, a najdeblji kraj su, kako saznajemo, izvukli konobari koji su morali da „predaju raport“ po oba pitanja – i povodom fiskalnih računa i povodom alkohola.

G. Dakić/izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime