Srpska dobila još jednu mobilnu bolnicu i to za 35 miliona KM (FOTO/VIDEO)

Na parkingu ispred Univerzitetsko-kliničkog centra RS danas se pojavilo klizište. Svega nekoliko metara dalje odvijaju se radovi na izgradnji parkinga i garaža UKC RS, a vrijednost radova je 35 miliona maraka.

Iz UKC RS su ranije poručili da je prva faza projekta vrijednog 35 miliona maraka već u toku, a  uporedo sa tim na terenu je izvođač krenuo u  pripremne radove što podrazumijeva ograđivanje gradilišta, postavljanje kontejnera, organizacija gradilišta, raščišćavanje rastinja, te uređenje zemljišta.

Mještani banjalučkog naselja Paprikovac žalili su se da su direktno ugroženi gradnjom podzemnih garaža na četiri etaže. Duško Tadić je rekao da je plan gradnje parking prostora u tom dijelu za vozila UKC RS postojao i prije rata, ali da se od njega odustalo zbog podložnosti Paprikovca klizištima.

 

Parking garažu za potrebe kliničkog centra gradi firma Marković invest iz Laktaša koja je u ponovljenom tenderu bila i jedini ponuđač.

Direktor UKC RS Vlado Đajić rekao je da će RS dobiti dobiti najsavremeniji parking u Evropi kada svi radovi budu završeni.

G. Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime