Suđenje zbog lajka prekinuto, čeka se odgovor Twittera

0
188
Foto: banjaluka.net

Osnovni sud u Kotor Varošu prekinuo je suđenje povodom tužbe koju je protiv funkcionera SDS-a Koste Petrušića i novinara Darka Momića podnio nekadašnji predsjednik Narodne skupštine RSe Dragan Kalinić zbog „tvita i retvita“.

IZVOR saznaje da je Sud tražio dodatne dokaze u ovom slučajnu, odnosno podatke od Twittera o tome koji broj telefona je korišćen za autentifikaciju twitter naloga @ckalja77.

Na osnovu ovih podataka vještak bi mogao da traži od operatera podatke kojima bi se utvrdilo na čije ime je taj broj registrovan, a tako bi se i utvrdilo ko je zaista vlasnik profila @ckalja77.

Sud nije tražio ovaj dokaz na pripremnom ročištu. Branioci optuženih su zbog toga uputili žalbu sudu i postupak će biti nastavljen nakon što Twitter dostavi tražene podatke ili nakon što sud uvaži žalbu advokata.

Kalinić je pretprošle godine tužio Petrušića zbog tvita, a Momića zbog retvita.Petrušić je 31. oktobra prošle godine na „tviteru“ napisao: „Zbog pronađenog Dejtonskog sporazuma prvouhapšeni je trebao biti Dragan Kalinić, a ne Ž. K.“ Istog dana Petrušićevu objavu je „retvitovao“ Momić.

Momić je kasnije i sam postavio jedno „tviter“ pitanje: „Je l’ iko objavio da je Ž. K. kod koga je pronađen Dejtonski sporazum u stvari Željko Kuntoš, dugogodišnji vozač Dragana Kalinića?“

Kalinić zbog ova dva tvita i jednog retvita traži 5.000 maraka naknade za nanošenje duševne boli.

– Žao mi je Dragana Kalinića, iskreno mi ga je žao. Nadam se da mu je jasno zbog čega ga žalim. Toliko o mom negativnom stavu prema njemu – rekao je svojevremeno Momić.

G. Dakić / izvor.ba

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar
Unesite ime